°C
dinsdag 23 juli 2024

Suus Altorf dubbel Nederlands kampioen

Foto: PR
Foto: PR

Update: 29-05-2015
Hillegom –
 De 12-jarige Suus, die zaterdag al Nederlands Kampioen op de meerkamp turnen werd, heeft op zondag ook het NK op de evenwichtsbalk gewonnen! Met haar zeer stabiele oefening, die nog wat strakker was dan een dag eerder, won ze met ruime voorsprong de gouden medaille.

Suus Altorf twee keer Nederlands kampioen
Op 28 en 29 mei mocht Suus Altorf van Jahn Hillegom het Nederlands Kampioenschap divisie 2 turnen, in de categorie jeugd N3. Op zaterdag was de meerkampfinale waarin de beste 36 turnsters van het land alle vier de toestellen doen. Op zondag waren de toestelfinales met alleen de 9 best geplaatste turnsters per toestel.

De 12-jarige Suus wist haar zenuwen goed onder controle te houden. Ze startte de meerkamp op zaterdag goed op brug met opzwaaien tot handstand en mooie houdingen. Haar streksalto af was netjes tot stand. Op balk had ze bij de pirouette en de flikflak wiebels, maar verder turnde ze erg strak waardoor de jury haar oefening goed beoordeelde. Voor Suus was de grootste spanning er nu af, vloer vindt zij gewoon erg leuk! Ze had wat kleine schoonheidsfoutjes maar bleef positief en turnde goed door. De half-in-half-uit op sprong is niet haar favoriet, maar sprong ze netter dan bij het oefenen. Uiteindelijk bleken de verschillen klein, maar wist Suus alle andere meiden voor te blijven. Ze is daarmee Nederlands Kampioen op de meerkamp!
Op zondag mocht ze nog een keer naar Waalwijk om in de balkfinale in actie te komen. Zij turnde hier erg strak en een nog mooiere oefening dan op zaterdag. Dat werd gewaardeerd, met een groot verschil van een half punt won Suus ook deze finale, en is ze dus ook Nederlands Kampioen op balk!

 

28-05-2016
Hillegom – 
Een NK is natuurlijk altijd een spannende wedstrijd, en dat was ook te merken aan sommige turnsters, die foutjes maakten, en aan wat andere coaches, die wat gestresst overkwamen.

De 12-jarige turnster Suus Altorf van Jahn Hillegom wist haar zenuwen goed onder controle te houden. Ze startte goed op brug met opzwaaien tot handstand en mooie houdingen. Haar streksalto af was netjes tot stand. Op balk had ze bij de pirouette en de flikflak wiebels, maar verder turnde ze erg strak waardoor de jury haar oefening goed beoordeelde. Voor Suus was de grootste spanning er nu af, vloer vindt zij gewoon erg leuk! Ze had wat kleine schoonheidsfoutjes maar bleef positief en turnde goed door. De half-in- half-uit op sprong is niet haar favoriet, maar sprong ze netter dan bij het oefenen. Uiteindelijk bleken de verschillen klein, maar wist Suus alle 34 andere meiden voor te blijven, waardoor zij zich Nederlands Kampioen jeugd N3 mag noemen.

Zondag 29 mei komt Suus nog in actie op de toestelfinale balk.

Aankomende evenementen

Lees ook: