°C
zondag 14 juli 2024

Vrienden van Oud Hillegom in de Bibliotheek

Hillegom – In de maanden mei en juni exposeert de Stichting Vrienden van Oud Hillegom in de Bibliotheek Hillegom. Stichting Vrienden van Oud Hillegom is opgericht in 1990 met als doel het behouden, zo nodig herstellen en verbeteren van natuur, landschap, woonomgeving, monumenten en beeldbepalende panden in Hillegom. Bovendien wil de stichting het besef bevorderen dat iedere Hillegommer hiervoor mede verantwoordelijk is.

De werkgroep Genealogie van de Vrienden bestaat uit een aantal enthousiaste stamboomonderzoekers die in (rijks-, provinciale en gemeentelijke) archieven speurwerk verrichten naar de geschiedenis van families uit Hillegom en omstreken.

De werkgroep beschikt over doop-, trouw- en begraafboeken (DTB) van Hillegom uit de periode vóór 1811, alsmede die van een aantal omliggende dorpen waaronder Katwijk, Lisse, Noordwijk, Sassenheim, Oegstgeest en Vogelenzang. Ook is er een grote collectie bidprentjes, rouwkaarten, rouwadvertenties en dergelijke en een aantal oude kiezerslijsten en wijkregisters. De werkgroep beschikt over de gegevens van de grafstenen van de Hillegomse begraafplaatsen en over de index van de geboorte-, huwelijk- en overlijdensaktes van de gemeente Hillegom over de periode 1811 tot 1882. De betreffende geboorte, huwelijk- en overlijdensaktes zijn vervolgens op de computer te raadplegen.

De portretten van markante Hillegommers die in de Bibliotheek Hillegom worden tentoongesteld, zijn samengesteld uit informatie die in de Genealogie database is opgeslagen. Zij zijn voorbeelden van de waarde van het verleden waar de Vrienden zo zuinig op zijn. In totaal zijn 25 portretten samengesteld voor de jubileumtentoonstelling van de stichting ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan in 2015. In de maanden mei en juni worden deze portretten in wisselende samenstelling tentoongesteld.

De tentoonstelling is gedurende de maanden mei en juni gratis te bezichtigen tijdens openingstijden in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1.

Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: