°C
maandag 15 juli 2024

Mamacafé: Muziek op schoot

Hillegom – Elke eerste dinsdag van de maand is het Mamacafé in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook baby’s en peuters van harte welkom zijn. Tijdens Het Mamacafé op dinsdag 7 juni komt de Hillegomse Muziekschool informatie geven over de cursus Muziek op schoot. Loop gezellig binnen tussen 10:00 en 12:00 uur, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. De peuters kunnen luisteren naar een mooi verhaal of een puzzel maken. Deze ochtenden worden georganiseerd i.s.m. het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Muziek op schoot
samen met je (klein)kind muziek maken verstevigt de emotionele band en heeft een gunstige invloed op zijn/haar ontwikkeling. Kinderen worden geboren met gevoel voor muziek. In de cursus wordt muziek gecombineerd met bewegingsspelletjes die op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden.

Mamacafés
Tijdens de maandelijkse Mamacafés spreken we onder het genot van een kop koffie met elkaar over onze kinderen, hoe ze groter groeien, over de peuterpuberteit, over de Jeugdgezondheidszorg, over de combinatie kinderen en werk, over leuke kinderboeken en over handige tips bij het opvoeden. Maandelijks wordt er een thema ‘in het zonnetje’ gezet. Welke thema’s dit zijn, bepalen de bezoekers zelf. Elke maand wordt een deskundige uitgenodigd.

Kijk voor meer informatie op
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl,
http://www.hillegomsemuziekschool.nl/muziek-op-schoot

 

Aankomende evenementen

Lees ook: