°C
dinsdag 23 juli 2024

burgemeester sluit pand met 900 rijpe hennepplanten

Hillegom – Op woensdag 18 mei heeft de politie op last van burgemeester Arie van Erk het pand aan de Marconistraat 27A in Hillegom voor zes maanden gesloten. In het pand werden eind maart ruim 900 rijpe hennepplanten en -stekjes gevonden.

Zero tolerance
Het vermoeden dat in het pand een hennepkwekerij gevestigd was, ontstond toen een blokmeting een vreemde piek in energieverbruik liet zien. Aansluitend werd onderzoek gedaan om welk pand het ging. Onderzoek leverde een in een kast verborgen deur op naar de hennepkwekerij. Omdat het gaat om een bedrijfspand/lokaal wordt het pand volgens Hillegoms beleid voor zes maanden gesloten.

Het optreden van de Hillegomse burgemeester past bij het zero tolerance-beleid dat de gemeente voert. In Hillegom is geen plaats voor drugs. Productie van en handel in drugs wordt niet getolereerd.

Aankomende evenementen

Lees ook: