°C
woensdag 17 juli 2024

Rotary schenkt aan Siam-Care

Hillegom/Streek – De Rotary Club Hillegom-Lisse heeft € 2500 beschikbaar gesteld voor het werk van de stichting Siam-Care. Met deze steun kunnen Thaise weeskinderen een opleiding of studie volgen.

rotary Siam
Foto: Rotaryclub Hillegom-Lisse

In Thailand zijn meer dan 1,5 miljoen weeskinderen, waarvan een derde deel besmet is geraakt met HIV/Aids. De SIAM-Care Foundation bekommert zich om deze weeskinderen en ondersteunt hen op de weg naar volwassenheid. Dat doet zij onder andere door een bijdrage te leveren voor school- en studieboeken, kleding, school- of collegegeld en reiskosten. Hierdoor zijn al vele succesvolle studies afgerond. De afgestudeerden worden op hun beurt weer ingeschakeld bij de begeleiding van andere weeskinderen. In feite worden op deze wijze de nieuwe leraren opgeleid. Op die manier kunnen steeds meer HIV-geraakten leren leven met hun aandoening.

Siam-Care
Natasja en Jan-Peter Kelder, een Nederlands echtpaar dat in Bangkok woont en werkt, maakt deel uit van het bestuur van de Siam-Care Foundation. Zij waren onlangs in Nederland en de Rotaryclub Hillegom-Lisse raakte met hen in contact. De Rotary-leden werden gegrepen door het idealisme van dit echtpaar en besloten tot geldelijke ondersteuning.
Op 21 april werd tijdens een clubbijeenkomst een bedrag van € 2.500 overhandigd aan Natasja en Jan-Peter Kelder. Dit bedrag kan door een soort ‘Rotary verdubbelaar’ verder oplopen tot € 5.000! Met dit bedrag is de Siam-Care Foundation in staat tien studenten te ondersteunen bij de voltooiing van hun studie.

Rotaryclub Hillegom Lisse blijft ook in de toekomst in contact met Siam-Care. De mogelijkheden tot verdere ondersteuning worden onderzocht. Dit soort heel directe support aan de doelgroep verdient onze steun. Meer informatie vindt u op de website van Siam-Care: www.siamcare.org/nl

Aankomende evenementen

Lees ook: