°C
dinsdag 23 juli 2024

Bier en BBQ festival

Hillegom – Na het succes van voorgaande jaren organiseert brouwerij Klein Duimpje in samenwerking met PINT Zuid-Holland op 18 juni 2016 het derde Zuid-Hollands Midzomer Bier & BBQ festival. Het festival vindt plaats op het voorplein van brouwerij Klein Duimpje aan de Leidsestraat in Hillegom, van 13.00 tot 20.00 uur.

Maar liefst tien Zuid-Hollandse bierbrouwerijen zorgen voor een fraai ingericht festivalterrein. Hier zullen de brouwers u trakteren op diverse lichte en zwaardere speciaal bieren, waaronder een speciaal gebrouwen midzomerbier. Met dit speciaal gebrouwen bier doen ze mee aan de verkiezing tot lekkerste zomerbier van het festival, waarbij u als publiek bepaald wie wint.

Vijf BBQ teams zorgen voor de culinaire omlijsting van het evenement. De BBQ teams zullen de festivalgasten heerlijke BBQ gerechten verkopen bestaande uit fingerfood (bijv. saté stokjes) en broodjes (bijv. pulled pork). Naast het maken van eten is er voor de BBQ teams ook een wedstrijd. De BBQ teams worden uitgedaagd om met een mysterybox, waarin o.a. een speciaal bier zit, hun kunsten te vertonen. Een vakjury zal hierna beslissen welk team kan strijken met de eer van meest creatieve BBQ creatie.

Buiten de brouwerijen en de barbecue teams, is er ook een ijskraam aanwezig en verschillende andere standjes met eten en drinken. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van livemuziek. Hier zullen een aantal bandjes hun kunsten ten gehore brengen, waaronder de Keytone Cops.

Het festivalterrein is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Buslijn 50 van Arriva stopt op 50 meter van het terrein en voor vervoer van NS station Hillegom naar de brouwerij rijdt gedurende de dag, tegen een kleine vergoeding, een personenbusje heen en weer. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen aanwezig.

Volg ons op www.kleinduimpje.nl of via Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste
ontwikkelingen: https://www.facebook.com/bbqenbier

Aankomende evenementen

Lees ook: