°C
zondag 14 juli 2024

Instuifdag Muziekschool

Hillegom – Bespeel je een muziekinstrument en wil je eigenlijk graag eens in een orkest meespelen? Dat kan op zaterdag 21 mei tijdens de instuifdag van de Hillegomse Muziekschool.

Met dank aan de Rabobank Clubkascampagne van oktober 2015 organiseert de Hillegomse Muziekschool een instuifdag. Tijdens deze dag kunnen muzikanten meespelen in één van de twee orkesten, het beginnersorkest en het gevorderdenorkest. Het beginnersorkest is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar met minimaal één jaar leservaring. Dit orkest speelt onder leiding van Nadine Stolk en oefent die dag twee muziekstukken: Caribbean Drink en Twilight. Het gevorderden orkest is voor alle muzikanten met minimaal drie jaar leservaring. Bij dit orkest heeft Erik Warmerdam de leiding. Hij zal met de groep drie muziekstukken instuderen, namelijk Run van Snow Patrol, I dreamed a dream uit Les Miserables en de openingstune van de film Star Wars. Gezamenlijk studeren de orkesten het vrolijke muziekstuk Happy Song in.

Van 10.30 tot 15.30 wordt er gerepeteerd in de theaterzaal van het Fioretti College en in de Hillegomse Muziekschool. Halverwege de dag staat een lekkere lunch klaar. Tijdens de lunch kan er gezellig worden gepraat en verder kennis gemaakt met de andere muzikanten.

In de middag zijn er twee concerten te horen. Om 15.00 uur is er een quatremains concert te beluisteren in de ontvangstruimte van de Hillegomse Muziekschool. Tijdens dit concert laten de pianoleerlingen van zich horen. Zij zijn al druk aan het repeteren zodat iedereen van hun mooie samenspel kan gaan genieten. Om 16.00 uur is er een concert in de theaterzaal van het Fioretti College waar u het eindresultaat van de instuifdag kunt beluisteren. Beide orkesten zullen dan laten horen wat zij tijdens die dag hebben ingestudeerd.

De toegang tot beide concerten is gratis. De kosten voor deelname aan de instuifdag zijn slechts €5,00. Heeft u belangstelling om mee te spelen in één van de orkesten? Stuur dan een mail naar info@hillegomsemuziekschool.nl.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: