°C
woensdag 17 juli 2024

Nieuwbouw Leembruggenstraat in zicht

Leembruggen voorgevelHillegom – Stek start na de zomer met de nieuwbouw van zestien seniorenappartementen en zeven eengezinswoningen in de Leembruggenstraat in Hillegom. Van Rhijn Bouw uit Katwijk en Stek tekenden op 26 april het contract voor de bouw van de woningen in Hillegom. De huurprijzen liggen tussen de € 675,- en € 710,-. Aannemer Van Rhijn Bouw bouwt nog acht eengezinswoningen (verkoopprijzen vanaf € 230.000) die bestemd zijn voor de verkoop. De verkoop van de woningen start binnenkort via De Leeuw Makelaardij in Sassenheim.

Park
In de oude Leembruggenstraat stonden 40 kleine eengezinswoningen. Deze zijn in 2015 gesloopt. In het nieuwe plan worden er minder woningen teruggebouwd, maar er komt op verzoek van de gemeente Hillegom een mooie groenstrook tussen de woningen en de Avenbeeck. De gemeente Hillegom gaat dit park inrichten.

Bewoners
Stek heeft naast de gemeente ook de bewoners actief betrokken bij de plannen voor de nieuwbouw. ‘Dit heeft geresulteerd in een plan dat goed aansluit op zowel de wensen van de bewoners als die van Stek. Wij zijn erg tevreden met het ontwerp dat door STOL architecten en Van Rhijn Bouw is gemaakt. Wij zijn blij dat er weer nieuwe woningen beschikbaar komen in Hillegom voor onze bewoners’, aldus Stek-bestuurder Hans Al.

Aankomende evenementen

Lees ook: