Onverkochte spullen blijven waardevol

1 min leestijd

Hillegom – Koningsdag is hét moment van het jaar waarop gebruikte huishoudelijke spullen uit kelders, kasten en schuren worden gehaald om voor een zacht prijsje verkocht te worden op de vrijmarkt. Toch raken veel mensen niet al hun spullen kwijt en blijven ze aan het einde van de dag zitten met speelgoed, kleding, servies, kleine elektrische apparaten en andere huishoudelijke spullen. Deze onverkochte huishoudelijke spullen zitten nog vol met waardevolle grondstoffen. Gooi de spullen niet weg maar lever ze gescheiden in zodat de spullen gerecycled kunnen worden. Dat is duurzaam denken!

Gescheiden inzameling
Breng onverkochte spullen naar de milieustraat of een kringloopwinkel in de buurt. Kleine elektrische apparaten kunnen ook bij de Wecycle-inleverpunten in onder meer supermarkten worden ingeleverd. Textiel en schoenen mogen in een gesloten zak naar een verzamelcontainer voor textiel. Op Koningsdag is de milieustraat gesloten.

Voorkom zwerfvuil
Als iedereen een handje meehelpt en zijn onverkochte spullen naar huis meeneemt en geen blikjes, flesjes en etenswaar op straat gooit, voorkomen we zwerfvuil en is de buurt na de feestelijke dag weer snel schoon. Na afloop van Koningsdag veegt Meerlanden in samenwerking met de gemeente straten en stoepen schoon.