Verhalentafels in Hillegom

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom starten verhalentafels in Hillegom. De aftrap is op maandagmiddag 2 mei in de Bibliotheek aan de Sportlaan. De Vrienden roepen Hillegommers op om hun verhalen over vroeger te komen vertellen.

Verhalentafels zijn groepsgesprekken over vooraf vastgestelde onderwerpen die door foto’s en voorwerpen worden ondersteund, waarvoor dorpsgenoten zich kunnen aanmelden die graag herinneringen willen ophalen over de bepaalde onderwerpen. De gesprekken zullen begeleid worden door een gespreksleider en zullen worden opgetekend en deels ook opgenomen in beeld en geluid. De verslagen hiervan zullen verschijnen in boek- en beeldvorm. De stichting had al enige tijd een wens om in Hillegom dergelijke verhalentafels te organiseren, en dankzij de donatie van de Rabobank Clubkas Campagne afgelopen november kan deze wens in vervulling gaan.

Er zijn 11 maandagmiddagen vastgesteld tussen mei en november van dit jaar; iedere verhalentafel duurt van 14.00 – 15.30 uur. De verhalentafels zullen worden begeleid door Veronica Handgraaf en Marca Bultink. Voor het houden van de Verhalentafels heeft de Bibliotheek Hillegom haar locatie beschikbaar gesteld.

Iedereen kan zich aanmelden om mee te doen met een of meer verhalentafels, maar per verhalentafel is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan door een email te sturen aan verhalentafel.hillegom@gmail.com of per telefoon op nummer 505454 (telefoon alleen op dinsdagavonden van 19.00-21.30u). Ook een klein briefje kan in de postbus worden gedaan met uw naam en telefoonnummer bij het Kerkplein nr. 1 van de Vrienden van Oud Hillegom.

De verhalentafels zijn als volgt:
Mijn schooltijd in Hillegom (2 mei)
Lekker uitgaan deed je in Hillegom (23 mei)
Veel plezier in Hillegom: Najaarsfeesten, kermis en schaatsen (30 mei)
Het werk bij de Hillegomse bollenbedrijven (13 juni)
Het Hillegomse verenigingsleven (4 juli)
Naar de kerk in Hillegom of niet (29 augustus)
Werken bij grote Hillegomse bedrijven, niet zijnde bollenbedrijven (12 september)
Werken bij een Hillegoms transportbedrijf (26 september)
Boodschappen doen in Hillegom (10 oktober)
Aan de deur werd wel gekocht! (24 oktober)
De gezondheidszorg in Hillegom (7 november)