Programma Koningsdag 2016

12 min leestijd

Programma Oranjecomité Hillegom 2016

@INSCHRIJVEN
Ziet u @INSCHRIJVEN bij een onderdeel staan. Als u erop klinkt komt u bij de inschrijvingen terecht. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 16 april om 09.00u t/m zondag 24 april.

#KAARTEN
Ziet u #KAARTEN bij een onderdeel staan, dan heeft u een kaart nodig voor de betreffende activiteit. Het ophalen/kopen van de kaarten is mogelijk vanaf zaterdag 16 april om 09.00u. Hiervoor kunt u terecht bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2).

Foto’s 
Alle foto’s van de festiviteiten zullen binnen 48 uur op de website www.hillegomonline.nl te zien zijn. Als u zelf foto’s heeft van een van de activiteiten, dan kunt u die sturen naar: redactie@hillegomonline.nl

Koningsavond 2016

18.00 u. Happen & Stappen                                                     #Kaarten 
Speciaal voor de fijnproevers en lekkerbekken presenteert het Oranjecomité dit jaar wederom: Happen & Stappen! Op basis van een vaste looproute bezoekt u een aantal verschillende Hillegomse eetgelegenheden. Laat u verrassen door het smakelijke aanbod en geniet van een heerlijk avondje uit. De kleine gerechten worden vergezeld van een bijpassend drankje, dus u bent verzekerd van een compleet verzorgde avond. De kosten van deelname bedragen €30,- p.p. Indien gewenst, kunnen de restaurants rekening houden met speciale dieetwensen. Tijdens deze culinaire avond worden ‘Het Alternatief’, ‘Villa Flora’, ‘La Ola’, ‘De Soete Suikerbol’ en ‘Eetcafé Zomerzorg’ bezocht.
19.00 u. Kroontjestocht   *Aangepast*
Dit jaar is er wederom een kroontjestocht op de avond voor Koningsdag. Een Koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt DansDesign ga je op pad. De kronen wijzen de weg. De tocht duurt ongeveer 60 minuten. De kroontjestocht staat dit jaar in het teken van de Koninkrijken rond de wereld. Onderweg verzamel je de stempels van deze verschillende koninkrijken.
Stratpunt: DansDesign (Henri Duanantplein 20)
19.30 u. Oranjedisco
Kom na de Kroontjestocht lekker swingen bij de Oranjedisco! Voor kinderen tot en met 12 jaar organiseert ChillerZz Kidzz Disco de Oranjedisco. De dresscode is natuurlijk ORANJE! Degene met de mooiste outfit maakt kans op 3 gratis drankjes of een dansles naar keuze. De entree is gratis.
Locatie: DansDesign (Henri Duanantplein 20)
21.00 u. Koningsnacht in verschillende kroegen
21.00 uur             Feestband KLAAR! In VILLA FLORA
21.00 uur             Feest in PUNTJE PUNTJE met DJ Mathijs
21.30 uur             Rockdinosaurussen in MURPHY’S LAW
22.00 uur            Fairplay en Roy in GEWOON GEZELLIG
22.00 uur            Soulkitchen in De Kleine Beurs
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Koningsdag 2016

08. 30 u. Vlaggentaartactie – Vlaggen met Oranjewimpel >> meer kans!!
 Zorg er dan voor dat om 08.30 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje slagroomtaarten.Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor!
09.15 u.  Ontvangst met koffie en thee / optreden HHK
Traditiegetrouw verwelkomen we alle Hillegommers om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. Dit jaar bent u welkom op het evenemententerrein. U wordt getrakteerd op een kopje koffie of thee en voor de kinderen een pakje fris.
Locatie: Evenemententerrein 
10.00 u.  Aubade
 De Hillegoms Harmonie Kapel speelt het Wilhelmus. Tijdens het Wilhelmus wordt onze nationale vlag gehesen door onze burgemeester dhr. A. van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele jeugdige inwoners. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners
Locatie: Evenemententerrein 
10.05 u.  Toespraak burgemeester
 Locatie: Evenemententerrein 
10.10 u. Optreden DansDesign
Dit optreden wordt verzorgd door diverse demoteams van Dans- en Balletschool Dansdesign uit Hillegom. Deze demoteams hebben meegedaan aan wedstrijden in het hele land en al bij veel speciale gelegenheden opgetreden.
Locatie: Evenemententerrein 
10.20 u.  Drumtastic                                                     *Nieuw*
Houd je van muziek en een beetje beweging? Dan is drumtastic echt iets voor jou! DrumTastic is een swingende drum activiteit op grote fitnessballen. Onder leiding van een professional drum je op maat van de muziek verschillende ritmes op de bal. Je hoeft hiervoor geen drum-ervaring te hebben.
De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en volwassenen. Per ronde van 10 minuten kunnen ongeveer 20 deelnemers tegelijk meedoen aan deze activiteit.
Locatie: Evenemententerrein 
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Vrijmarkt 2016

09.00-
13.00 u.
Vrijmarkt                                                                         @Inschrijven
Wat is Koningsdag zonder een vrijmarkt? Ook dit jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehandse of zelfgemaakte spulletjes op deze markt verkopen. Bespeel je een muziekinstrument, kijk dan even bij het stukje tekst hieronder over het open podium. Op de vrijmarkt delen we geen ‘muziekplaatsen’ meer uit. De sluitingstermijn voor het inschrijven is zondag 19 april. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het geld inzamelen voor goede doeleinden/ verenigingen en beweging/prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden op het Henri Dunantplein, in de Hemapassage en in de Hoofdstraat vanaf het voormalige postkantoor tot aan de Haven.
10.00 – 13.00 u. Open Podium en Kinder DISCO                              @Inschrijven
 Laat jouw talent zien tijdens het Open Podium op het Henri Dunantplein! Zang, dans, een goocheltruc, een muziekinstrument bespelen; alles is mogelijk! Meld je, vanaf zaterdag 16 april t/m zondag 24 april, aan via de website van het Oranjecomité en schitter op een echt podium. Na aanmelding ontvang je een e-mail waarin staat in welk tijdvak je op het podium wordt verwacht. Neem de benodigde muziek mee op een USB stick of cd. Tussen de optredens door is er een kinderdisco
10.30 – 12.30 u. Schminken op de vrijmarkt
 Dit jaar kunnen alle blije kindergezichtjes weer worden geschminkt. Bedenk maar alvast wat je zou willen worden! Ga je voor een leeuw, vampier of clown? Natuurlijk is er veel meer mogelijk! Kom een kijkje nemen op het Henri Dunantplein en laat je gezicht versieren. Hier hoef je niet voor te betalen.
11.00-12.30 u. Ritjes te paard voor kinderen.
Onder begeleiding van Manege Hillegom kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken.De paarden zullen dit jaar klaar staan in de Mariastraat ter hoogte van de Johannesschool.Aanmelding ter plaatse.
Locatie: Mariastraat
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

Bij de verschillende onderdelen staan vrijwilligers om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de vrijwilligers, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
10.15-17.00 u. Zweefmolen.
Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de allerkleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
10.15-17.00 u. Springkussen Super Koe
In de Hoftuin worden verschillende springkussens neergezet. Niet alleen leuk om op te springen maar ook om naar te kijken. Deze vrolijke attracties zijn geadopteerd door KINDEROPVANG WONDERLAND.
10.15-17.00 u. Speelparadijs Tijgertje
Voor de kleinere kinderen een eigen springkussen! Je hoeft niet bang te zijn voor deze tijger. Hij vindt het leuk als je hem komt bezoeken. Ga jij de tijger in?
10.15-17.00 u. Klimwand
De extra hoge klimwand van 13 meter komt weer in de Hoftuin! Alleen voor echte waaghalzen! Je wordt gezekerd en begeleid door erkende instructeurs.
10.15-17.00 u. Rodeostier *nieuw*
De rodeostier is een leuk schouwspel voor het publiek en een spannende activiteit voor de deelnemers. Blijf jij zitten of weet de rodeostier je uit balans te brengen? Als je dan toch valt, kom je zacht op het luchtkussen terecht.
10.15-17.00 u. Gekke Fietsen en bijzondere uitrusting         *Nieuw*
 Een fiets met een autostuur, een bewegend zadel of een fiets die hobbelt. Hoe snel kun jij een parcours fietsen met deze gekke fietsen? Op het pleintje voor de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Wonderland (Mariastraat 20) kun je je fietskunsten laten zien.
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
11.00 u. Koffieconcert 
The Cookieband, bestaande uit 4 leerlingen van de Hillegomse Muziekschool, zullen het koffieconcert beginnen. Door het bespelen van de piano, contrabas, klarinet en saxofoon nemen zij u mee naar de tijd waarin deze instrumenten centraal stonden. Daarna is het de beurt aan het duo Vita Paige & Jaime Nanoha. Deze zangeres en gitarist zijn beiden vorig jaar cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben zich gespecialiseerd in de Braziliaanse muziek
Locatie: Villa Flora, Zaal open: 10:45 u.
11.30 – 12.30 u. Concert koor Eigenwijs
Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal het zangkoor Eigenwijs op geheel “eigen wijze” de Maartenskerk doen swingen. Meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes zullen in de kerk vertolkt worden.
Locatie: Maartenskerk
12.30-18.30 u. Ruigrok’s Music Event
Dit jaar zullen er 2 succesvolle bands het podium betreden. We trappen de middag af met de swingende band In the picture. De band bestaat sinds 2012 uit 5 topmuzikanten en 2 waanzinnige zangeressen. Volgens de band is soul & disco de meest ideale muziek om zowel jong als oud te laten swingen. Elk optreden wordt tot één groot feest gemaakt met garantie voor meezingers, dansplaten en een gevarieerd repertoire. Aan het einde van de middag worden ze afgelost door de band Pinata. Deze surfdudes uit Scheveningen én Hillegom timmeren behoorlijk aan de weg. De optredens van deze vrolijke band zijn een explosie van zomerse feestmuziek, gecombineerd met reggae, hip hop en pop met latin, ska en mariachi.
Locatie: Evenemententerrein
13.00 u. Oranje Toertocht
 Ook dit jaar organiseert ren- en toervereniging de Bollenstreek weer een prachtige fietstocht door onze streek. De route is ongeveer 25 km lang en onderweg staat er een verfrissend drankje voor u klaar. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt €1. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 17.30 uur
Locatie: Smultaria ‘t Pleintje
13.30 Heel Hillegom Bakt       *Vernieuwd*                              @Inschrijven
 Wegens succes dit jaar op herhaling! Voor de keukenprinsen en keukenprinsessen bestaat er de kans om de baktechnieken onder de aandacht te brengen. Taart, cake, koek; alles mag. Geef uw creativiteit de vrije loop! We hebben afgelopen jaar gemerkt dat Hillegom ook veel jonge taartenbakkers rijk is. Vandaar dat we hebben besloten om dit jaar de baksels in twee categorieën in te delen. Er is een categorie voor kinderen t/m 14 jaar en er is een categorie voor 15-99 jaar. Uit beide categorieën zal een winnaar worden gekozen. U kunt uw baksel tussen 13.30 en 14.00 uur inleveren bij de kraam op het evenemententerrein. Na afloop van het kindercorso zal de jurering plaats vinden.
14.00 u. Kinderbloemencorso                                                            @Inschrijven
Een altijd vrolijk en kleurrijk onderdeel van Koningsdag is het kinderbloemencorso. Ook dit jaar zijn kinderen tot en met 10 jaar weer van harte welkom om hieraan deel te nemen. Drumfanfare buitengewoon uit De Zilk zal vooroplopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route loopt door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Na afloop krijg iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders kunnen als publiek van het corso genieten. De ingeschreven deelnemers kunnen op maandag 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160).
Locatie: Hoofdstraat/ Frank Evers
14.30 u. Oranjeconcert voor ouderen
 Het oranjeconcert wordt verzorgd door het koor Eigenwijs onder leiding van dirigente Ied van Lierop. Dit koor is al bij velen bekend. Meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes zullen vertolkt worden. De entree is gratis en het kopje koffie ook!
Locatie: Bloemswaard
15.00 u. Dorpsgolf *nieuw*
Een nieuwe activiteit geschikt voor jong en oud! Leuk om te doen met het gezin, de familie of een groep vrienden. Een soort midget golf, maar dan door het dorp. De hindernissen worden gevormd door alles wat je op je weg tegenkomt. Denk hierbij aan een prullenbak, een put, een bankje of een lantaarnpaal. Op het evenemententerrein haal je bij de bakfiets een golfstick, balletje, routebeschrijving en scoreformulier op. Voor deze spullen betaal je €5 borg. Na het inleveren van deze spullen krijg je dit weer terug. Kinderen mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.
Locatie: Evenemententerrein
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Zaterdag 30 april

15.00 u. Juliana’s drive in bioscoop *nieuw*                               #Kaarten
 Dit jaar komen wij met een nieuwe activiteit gepland op de verjaardag van voormalig Koningin Juliana. Een drive in bioscoop! Vanuit de auto kijk je naar de film op een groot scherm. Het geluid gaat via de autoradio en is dus prima in de auto te horen. De film die vertoond wordt, is SOOF. Voor deze activiteit is het nodig om een kaart te kopen. Een kaart kost €10 en geldt per auto. Het maakt dus niet uit met hoeveel mensen je in de auto zit. Houd er wel rekening mee dat de film vanaf de achterbank lastiger te zien is, maar iets onderuit gezakt zitten, doet wonderen. Een kaartje is inclusief film, een drankje en natuurlijk popcorn.De film wordt vertoond op het terrein van Meko Hulschebosch BV. Vanaf 21.00 uur kunt u ‘plaats nemen’ in onze bioscoop. Onze verkeersregelaars wijzen u de weg. Zodra de zon onder gaat en het donker is (dit zal ongeveer rond 21.30 uur zijn), start de film. De film wordt zonder pauze getoond.
Locatie: Meko Hulsebosch B.V.
Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

4 mei

18.45 u. Herdenkingsbijeenkomst
Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van SYMPHOENIX en voordrachten van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals het voorgaande jaar, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix zal u vanaf 18.45 uur verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.
Locatie: Maartenskerk
19.25 u. Stille tocht naar het Molenduin
 Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van omfloerste trom door de drumband van Muziekvereniging Crescendo, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
19.45 u. Vervolg herdenkingsbijeenkomst
Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging
Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. De Hillegomse Harmonie Kapel verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.
21.00 u. Herdenken na het Moleduin                                             #Kaarten
Een prachtig cultureel programma met gedichten, muziek en dans rondom de thema’s herdenken en vrijheid. Vanaf 20.30 uur is er inloop en ontvangst met koffie/thee. Kaarten zijn vanaf zaterdag 16 april gratis af te halen bij Vivant Frank Evers. Er zijn maximaal 250 kaarten beschikbaar dus wees er snel bij!
Locatie: Fioretti College Hillegom