°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom is acht straten rijker

Wie komt er straks te wonen op de Ringoever, Meeroever of in het IJsselsteenhof? Deze drie nieuwe straatnamen heeft het college van B&W vandaag vastgesteld voor het nieuwbouwproject Ringoevers. De straatnamen heeft de gemeente samen met de Stichting Vrienden van Oud Hillegom en oud-medewerkers van de voormalige betonfabriek De Ringvaart bedacht.

Ringoevers
Op het terrein van de voormalige betonabriek is sinds 2015 de bouw van woningbouw-project Ringoevers begonnen. Het ligt aan de Ringvaart en de Hillegommerbeek. Op dit terrein worden meer dan 300 woningen gebouwd in verschillende deelplannen.

Twee deelplannen
Deelplan 1 bevat 95 woningen die bijna allemaal zijn verkocht. In deelplan 2 staan 54 woningen die sinds begin deze maand te koop zijn. Deze woningen komen te liggen aan de straten Ringoever, Ringvaartlaan, Meeroever en IJsselsteenhof. In deelplan 1 liggen de straten Beekoever, Grinthof, Ringoever, Ringvaartlaan, Loshaven en Waalsteenhof.

Betonfabriek De Ringvaart
De Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft deze straatnamen geadviseerd aan de gemeente. Ook zijn oud-medewerkers van de voormalige betonfabriek De Ringvaart hierbij betrokken. De namen hebben te maken met de ligging van het terrein en de activiteiten en materialen uit het productieproces van de betonfabriek.

Aankomende evenementen

Lees ook: