°C
dinsdag 23 juli 2024

Meerlanden bedankt inwoners met compost

Regio/Hillegom- Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen op zaterdag 19 maart, tijdens de Landelijke Compostdag, weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat of gemeentewerf in hun woonplaats of gemeente. Met deze jaarlijks terugkerende actie bedankt Meerlanden bewoners voor hun inspanningen om organisch afval uit keuken en tuin (GFT) gescheiden aan te leveren. Bovendien wil Meerlanden iedereen kennis laten maken met het product MeerCompost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

 

Win een gratis moestuin
Met het ophalen van gratis MeerCompost op zaterdag 19 maart kunnen bewoners een eigen moestuin voor een jaar winnen. Door zich dan aan te sluiten bij de online gemeenschap van GFT-scheiders op beginvanietsmoois.nl maken deelnemers kans op één van de drie te verloten moestuinen. Nadere instructies worden met de MeerCompost uitgedeeld.

Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van moestuinen energie geeft. Zo wordt afval weer voedsel.

 

MeerCompost
MeerCompost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is MeerCompost geschikt voor alle tuinplanten.

Uitdeellocaties MeerCompost
Voor het ontvangen van gratis zakken MeerCompost tijdens de Landelijke Compostdag is het tonen van legitimatie verplicht! Zakken worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt. Aan de Landelijke Compostdag doen de volgende gemeenten mee: 

Gemeente Hillegom:
Meerlanden, Marconistraat 16; 9.00 – 12.00 uur

Op = op
Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen bewoners maximaal 4 zakken gratis compost ophalen, afhankelijk van de belangstelling. Wees er op tijd bij, want op=op.

 

Over de Landelijke Compostdag
In 2005 is Meerlanden begonnen met het jaarlijks uitdelen van gratis compost. Sinds 2007 wordt deze actie ook landelijk uitgezet op initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven, waarbij GFT-composteerders zijn aangesloten, en de Branchevereniging Organische Reststoffen (BVOR), waarbij groen-composteerders zijn aangesloten. [Kijk voor meer informatie op www.compostdag.nl.]

 

Vijf producten uit GFT
Meerlanden verwerkt GFT in de vergistingsinstallatie in Rijsenhout tot vijf nieuwe producten. Vergisting levert groengas en CO2, composteren levert warmte, compost en water. Tijdens de Landelijke Compostdag krijgen inwoners hun ingezamelde afval terug in de vorm van MeerCompost!

 

Aankomende evenementen

Lees ook: