°C
dinsdag 16 juli 2024

Skicentrum Hillegom haalt 4.498 euro voor Adamas Inloophuis op

Nieuw-Vennep, 13 maart 2016 – 130 kinderen en volwassenen hebben met de jaarlijkse ski-marathon bij skicentrum Hillegom € 4.498,- opgehaald voor het kinderdeel van het Adamas Inloophuis.

 

Skiën voor het goede doel
Elk jaar organiseert Eric du Pré, eigenaar van Skicentrum Hillegom, een 24 uur ski-marathon om geld in te zamelen voor een goed doel. In 2015 was de eer aan het Adamas. 90 kinderen en 40 volwassenen skieden 24 uur! lang op de 2 skibanen gemaakt van ‘Maxxgrass”. De Ski-marathon begon op 7 november 2015 om 16:00 uur met de jonge kinderen. Om het uur was er een wisseling en gemiddeld skieden iedereen tussen de 4-5 uur. Wat een prestatie! Om wakker te blijven kon je op de baan ernaast sleeën, waren er spelletjes en bakten vrijwilligers van het Adamas overheerlijke pannenkoeken.

€ 4.498 opgehaald voor het kinderdeel
De ski-marathon was voor iedereen een mooie belevenis, maar ook een groot succes. Vrijdag 11 maart j.l. nam Annelies Osinga, namens het Adamas Inloophuis, de cheque van € 4.498 in ontvangst. Het geld was speciaal opgehaald voor het kinderdeel. Het Adamas gaat hier o.a. knutselmaterialen en mooie kinderboeken van kopen, workshops van regelen en wellicht is er nog geld over voor een gezellig uitje. 

Skicentrum Hillegom
Skicentrum Hillegom is het grootste en meest moderne indoorskicentrum van de Duin- en Bollenstreek! In het skicentrum kun je leren skiën of snowboarden, je techniek bijhouden of verbeteren en lekker aan je conditie werken. Je skiet of snowboardt op een soort van hoogpolig tapijt dat ‘Maxxgrass’ heet en dat de eigenschappen van echte sneeuw evenaart. De snelheid van het ronddraaien en de hellingshoek van de baan passen we uiteraard aan het niveau van de cursist aan. Naast de twee lange rolbanen is er ook een vaste baan met dezelfde ondergrond, waarop beginnende kleine skiërtjes volop kunnen oefenen. Meer info: www.skicentrumhillegom.nl

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas Inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het Inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 130 vrijwilligers die 8.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 10 vrijwilligers die jaarlijks 4.000 bezoeken begeleiden.

Aankomende evenementen

Lees ook: