°C
dinsdag 23 juli 2024

Blauwe zone naar twee uur

Hillegom – In plaats van één uur mag er nu in Hillegom twee uur worden geparkeerd met de blauwe parkeerschijf. Deze maatregel komt tegemoet aan de wens van veel ondernemers in het centrum. Bezoekers van de winkels hebben zo meer tijd om hun inkopen te doen.

Op 17 september 2015 heeft de gemeenteraad het Centrumplan Hillegom vastgesteld. In dit plan staan onder andere voorstellen om het aantal parkeerplaatsen in het centrum beter te benutten. De maatregel om de blauwe zone uit te breiden van één naar twee uur vloeit hieruit voort.

Naast het uitbreiden van de blauwe zone van één naar twee uur is ook het aantal blauwe zones in het centrum uitgebreid, zonder dat dit naar verwachting in de omliggende woongebieden gaat leiden tot een verhoging van de parkeeroverlast. Zo is er een blauwe zone ingesteld op het Krochtplein, op het middelste gedeelte van het parkeerterrein en op het parkeerterrein in de Bernhardstraat, achter Het Alternatief. Daarnaast is tijdelijk een blauwe zone ingesteld op het parkeerterrein achter het gemeentehuis, grenzend aan de Van Meerbeekstraat. Deze geldt tijdens de periode van de bouwwerkzaamheden aan de Hoftuin.

Aankomende evenementen

Lees ook: