°C
zaterdag 13 juli 2024

Moderne en efficiënte dienstverlening voor Hillegom

Hillegom – Vanaf 1 januari 2017 hebben Hillegom, Lisse en Teylingen één ambtelijke organisatie. Dit hebben de drie gemeenteraden donderdagavond 3 maart besloten. De werkorganisatie verbetert de strategische positie van de gemeenten, verhoogt de kwaliteit en vermindert de kwetsbaarheid en kosten. ‘Inwoners kunnen hierdoor rekenen op nog modernere en efficëntere dienstverlening van hun gemeente’, stelt burgemeester Carla Breuer van Teylingen, voorzitter van de stuurgroep samenwerking.

Door de krachten te bundelen kunnen de gemeenten de complexe veranderingen in de maatschappij en de nieuwe gemeentelijke taken beter aan. Op termijn zal de dienstverlening aan inwoners en gemeentebesturen stijgen naar een nog hoger niveau, tegen minder kosten. Een grotere en specialistische organisatie gaat zorgen voor een betere service en hogere kwaliteit van producten en adviezen.

Moderne en efficiënte dienstverlening
‘De dienstverlening van de gemeenten blijft lokaal en dichtbij inwoners en gemeentebesturen’, belooft burgemeester Lies Spruit van Lisse. Met een organisatie van deze omvang komen nieuwe technologieën en innovaties binnen het bereik van de drie gemeenten. In de toekomst zijn meer producten en diensten digitaal te verkrijgen, maar ook blijft er persoonlijke aandacht waar dat nodig is. Doordat medewerkers zich meer kunnen specialiseren zal de service en de kwaliteit van producten en adviezen toenemen. De bereikbaarheid van de gemeenten wordt beter, omdat medewerkers elkaar onderling kunnen vervangen.

Zelfstandige gemeenten
‘De gemeentebesturen blijven zelfstandig en verantwoordelijk voor hun eigen gemeente’, stelt de Hillegomse burgemeester Arie van Erk. De besturen kunnen straks rekenen op nog betere, duurzame adviezen. Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe initiatieven, zoals het verder uitwerken van bijvoorbeeld overheidsparticipatie.

Minder kosten
Met de samenvoeging besparen de gemeenten vanaf 2020 gezamenlijk 1,8 miljoen euro per jaar.

Aankomende evenementen

Lees ook: