°C
dinsdag 23 juli 2024

Voorleesontbijt OBS Hilmare

Voorleesontbijt Hilmare. Foto: Pr
Voorleesontbijt Hilmare. Foto: Pr

Hillegom – Duim in de mond, knuffel onder de arm en luisteren maar! Vanaf woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari was heel Nederland weer aan het voorlezen. Zo ook op OBS Hilmare.

De Nationale Voorleesdagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die dat zelf nog niet kunnen, te bevorderen. Met het voorlezen wordt de basis gelegd voor het latere lezen en daar hebben de kinderen hun leven lang profijt van.

Ook voor oudere kinderen is het heel gezellig en stimulerend om voorgelezen te worden. Het is belangrijk voor het uitbreiden van de woordenschat en het begrijpen van teksten. Vandaar dat Hilmare op woensdag 27 januari in alle groepen een gezellig voorlees-half uurtje heeft gehouden. Voor de kinderen is het altijd een feest als hun vader of moeder komt voorlezen. Een groot aantal ouders heeft gevolg gegeven aan de oproep en in kleine groepjes een mooi verhaal of prentenboek voorgelezen. En met een lekker broodje erbij was het helemaal super! Volgend jaar doet Hilmare zeker weer mee.

Aankomende evenementen

Lees ook: