°C
donderdag 25 juli 2024

Onthulling van ANWB-informatieborden

foto: Kees Warmerdam / SVvOH
foto: Kees Warmerdam / SVvOH

Hillegom –  In het jubileumjaar 2015 waarin Stichting Vrienden van Oud Hillegom haar 25-jarig bestaan vierde, heeft de Gemeente Hillegom in samenwerking met de Vrienden ANWB-informatieborden voor de 7 Hillegomse rijksmonumenten gefaciliteerd. Deze borden zijn geplaatst bij de rijksmonumenten.

Hillegom heeft bijzonder erfgoed, in de vorm van een aantal gebouwen en objecten die het bewaren waard zijn. Het dorp bezit 7 rijksmonumenten en 23 gemeentelijke monumenten. Daarnaast heeft de gemeente twee beschermde dorpsgezichten aangewezen.

De gemeente en de Vrienden delen de mening dat het belangrijk is om de geschiedenis van Hillegom te (blijven) vertellen en met deze nieuwe ANWB- informatieborden worden bezoekers geïnformeerd over de achtergronden van de Hillegomse rijksmonumenten.

De 7 rijksmonumenten in Hillegom zijn:

  • De Grote Pomp aan de Houttuin (nabij Hoofdstraat 140)
  • ’t Hof van Hillegom / Gemeentehuis, Hoofdstraat 115
  • Woonhuis Het Klokgeveltje, Hoofdstraat 140
  • Het Schoutenhuis, Hoofdstraat 142
  • Maartenskerk, Kerkplein 1
  • Bollenkwekersvilla De Eendracht, Weeresteinstraat 126
  • Bollenschuur gebouwd voor W. Ruigrok, Zuider Leidsevaart 2A

Aankomende evenementen

Lees ook: