°C
donderdag 25 juli 2024

Buurttalent bij Mesdagflats

Hillegom – Op zaterdag 30 januari en zaterdag 6 februari kan er bij de bewoners van de Mesdagflats worden aangebeld. Dan komen medewerkers van Welzijn Hillegom langs om te vragen naar de talenten van de flatbewoners. Dit gebeurt in het kader van het Project Buurttalent.

Bij talent denken we vaak aan iets bijzonders: schilderen of muziek maken, organisatietalent, etc. Maar talenten kunnen ook heel klein zijn: lekker koken, goed kunnen luisteren, makkelijk met kinderen zijn, verzin het maar. De medewerkers van het project Buurttalent helpen deze talenten te benoemen.

Buurttalent wil mensen helpen iets te doen met die talenten, voor een buurtbewoner, in de buurt of bij een organisatie. Wat is mooier dan elkaar of de flat of buurt blij te maken met deze talenten? Het inzetten van ieders talent, hoe klein ook, geeft een doel in het leven, waardering, contact met anderen en hulp waar dat nodig is. Door talenten te gebruiken voor de buurt, kan de eigen omgeving ook prettiger worden.

Op 23 of 30 januari krijgen bewoners van de Mesdagflats een enquête van Welzijn Hillegom in de bus. Op deze lijst kunnen mensen o.a. aangeven welke talenten zij hebben. Op zaterdag 30 januari en zaterdag 6 februari halen medewerkers persoonlijk alle ingevulde enquêtes weer op. Zij zijn getraind om in gesprek te gaan met bewoners en hen eventueel te helpen met het invullen van de lijst.

Welzijn Hillegom neemt vanaf februari contact op met bewoners die hebben ingevuld dit te willen. Samen wordt dan gezocht naar vrijwilligerswerk dat past bij de wensen of naar hulp die nodig is. Ook wordt meegedacht over het starten van een leuke activiteit of project in de buurt.

Voor het project Buurttalent in de Mesdaglaan wordt samengewerkt met Wooncorporatie Stek.

Aankomende evenementen

Lees ook: