°C
donderdag 25 juli 2024

Jaarwisseling 2015/2016 rustig en feestelijk

Hillegom / Hollands Midden – De jaarwisseling in de Veiligheidsregio Hollands Midden verliep feestelijk en rustig. De positieve trend van de afgelopen jaren heeft zich ook dit jaar doorgezet. Het aantal branden, vernielingen en vuurwerkgewonden lijkt wederom te zijn gedaald. De intensieve samenwerking tussen gemeenten, politie, brandweer, ambulancedienst en omgevingsdiensten blijft zijn vruchten afwerpen.

Politie
De sfeer op straat was over het algemeen goed te noemen. Het aantal aanhoudingen en het aantal keren dat er agressie is gebruikt tegen hulpverleners is ten opzichte van eerdere jaren gedaald. In een enkel geval was sprake van agressie tegenover hulpverleners, zoals het gooien van zwaar vuurwerk. Hiervan is aangifte gedaan en er zijn enkele verdachten aangehouden.

Brandweer
Voor Brandweer Hollands Midden is de jaarwisseling rustig verlopen. Een groot aantal  vrijwillige brandweerkazernes is in deze nacht bemand geweest om de uitruktijd zo kort mogelijk te maken. In Leiden zijn, gedurende Oudejaarsdag, extra brandweerauto’s samen met politie en gemeente actief geweest om zo snel mogelijk brandden te blussen en op te ruimen.

Hillegom
Gedurende Oudejaarsdag en Jaarwisseling waren er 3 meldingen voor de brandweer. In de meeste gevallen waren dit container- en kleine (afval)branden. Vorig jaar betrof dit 2 incidenten. De politie meldde 21 incidenten, waarvan het merendeel vernielingen en vuurwerk betrof. Dit heeft geleid tot 2 aanhoudingen.

Aankomende evenementen

Lees ook: