Opkikkerdag voor Jet (7) uit Hillegom!

1 min leestijd
Opkikkerde Jet; Foto: Lina Raji
Opkikkerdag Jet; Foto: Lina Raji

 Hillegom/Zeewolde–  Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Jet en de rest van haar gezin uit Hillegom stond zaterdag 12 december een Super Opkikkerdag te wachten! Ruim 55 gezinnen werden deze dag in het zonnetje gezet in een tot Opkikkerland omgetoverd Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, waar zij activiteiten zullen beleven die zij leuk vinden. Zo’n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Jet onder behandeling is, vinden dat zij én de rest van haar gezin wel een ‘Opkikker’ kunnen gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin weet Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby’s zijn. Aan de hand hiervan werden er bijzondere verrassingsactiviteiten vastgesteld voor het hele gezin!

Het gezin heeft de volgende activiteiten beleefd: Paarden mennen en een persoonlijke fotoshoot op Almere strand, een geweldige helikoptervlucht en roofdieren en reptielen bewonderd. Tot slot werd er gezamenlijk afgesloten met een spectaculaire lasershow.

Iedere maand organiseert Stichting Opkikker een evenement voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens deze dag beleeft het hele gezin een dag vol plezier! Nu is het extra feest, want dit jaar bestaat Stichting Opkikker 20 jaar. In de afgelopen 20 jaar zijn er ruim 15.000 gezinnen “Opgekikkerd”!

Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl