°C
dinsdag 23 juli 2024

Speeltuin Weerestein spaart voor duurzaamheid

Ruud van der Lee en speeltuinsecretaris Henny Rengers. (Foto: PR)
Ruud van der Lee en speeltuinsecretaris Henny Rengers. (Foto: PR)

 Hillegom – Speeltuin Weerestein heeft op 10 december een donatie in ontvangst mogen nemen van het Meerlandenfonds.Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kantoor van Meerlanden in Rijsenhout werden de uitreikingen gedaan door de Wethouders van de diverse gemeenten.

Voor Hillegom was aan Wethouder Anne de Jong de eer om aan enkele Hillegomse verenigingen en stichtingen een cheque te mogen overhandigen.
Bij iedere uitreiking kreeg de ontvanger even de gelegenheid om het bestedingsdoel toe te lichten en voorzitter Ruud van der Lee van Speeltuin Weerestein lichtte toe: “Speeltuin Weerestein is er voor de kinderen, en aangezien kinderen de toekomst hebben wil de speeltuin hen ook graag een duurzame, schone toekomst helpen bieden. De vereniging wil dan ook graag het dak van het gebouw voorzien van zonnepanelen voor duurzame en schone energie. Daarnaast moeten we ook aan de financiën denken. Door de bezuinigingen van de gemeente op de subsidie moeten we dit opvangen door minder uit te geven aan  bijvoorbeeld de elektriciteitsrekening”. Dit met een kwinkslag naar de wethouder, waarna deze de cheque met plezier overhandigde.
Deze bijdrage brengt de mogelijke investering weer een stapje dichterbij. Al is er nog wel een paar duizend euro extra nodig om daadwerkelijk de stap naar duurzaamheid te kunnen maken is de Speeltuinvereniging het Meerlandenfonds uiteraard zeer erkentelijk voor deze mooie donatie.
“We sparen nog even door en zoeken nog verder naar andere mogelijkheden” aldus de speeltuinvoorzitter.
Meerlanden zet zich in voor een meer duurzame maatschappij. Daarom werkt zij elke dag aan meer waarde voor buurtbewoners, gemeenten en bedrijven. Dit doet Meerlanden vanuit een gezonde bedrijfsvoering waar ondernemerschap, milieu, mensen en de maatschappij kunnen floreren.

Door juist op lokaal niveau verschil te maken, wil zij bijdragen aan een leefbare aarde voor komende generaties. Samen zorgen voor een schone, groene en veilige buurt!

Aankomende evenementen

Lees ook: