°C
woensdag 24 juli 2024

Hillegomvoorelkaar.nl verbindt!

Hillegom – Onderlinge hulp in de gemeente Hillegom neemt toe door de website www.hillegomvoorelkaar.nl. Sinds de lancering in juni hebben ruim 130 mensen elkaar gevonden. Ook wordt er een nieuwe doelgroep bereikt. Er zijn veel jongere vrijwilligers en mensen die zich voor het eerst inzetten als vrijwilliger.

Elkaar helpen kan al in 10 minuten
Eén van de gebruikers van Hillegomvoorelkaar.nl is de 21 jarige Kimberly uit De Zilk. Op haar zoektocht naar vrijwilligerswerk belandde ze via Google op Hillegomvoorelkaar.nl. “Ik plaatste mijn aanbod en ontving binnen één week 3 reacties. Ik heb gekozen wat bij mij het beste past. Ik ga nu één keer per week naar een slechtziende dame. Het raakt me om te zien hoeveel goeds 10 minuten buiten wandelen met haar doet. Zo’n kleine moeite! Zelf leer ik hier ook veel van voor mijn studie maatschappelijke dienstverlening”.

Nieuwe én jonge vrijwilligers
“Elkaar helpen zit in het DNA van de mens” zo stelt projectleider van Hillegomvoorelkaar.nl Lotty Klassen. “Door dit te faciliteren met een online platform komt het tot bloei”. De website maakt het gemakkelijk en laagdrempelig om elkaar te vinden én te helpen. Dit levert mooie resultaten op, aldus Lotty. “We zien dit terug in het aantal relatief jonge vrijwilligers op de website. De helft is jonger dan 40 jaar. Er zijn veel ‘nieuwe’ vrijwilligers: 30% van de vrijwilligers op Hillegomvoorelkaar.nl heeft nog nooit eerder vrijwilligerswerk gedaan”.

Over Hillegomvoorelkaar.nl
Online marktplaats Hillegomvoorelkaar.nl verbindt vragers en aanbieders met elkaar in de gemeente Hillegom. Vraag en aanbod is heel divers op de website. Dit kan zijn op het gebied van klusjes in huis en tuin, boodschappen doen, vervoer of gezelschapsvragen tot het coördineren of begeleiden van sport- en cultuurevenementen. De website is voor en door inwoners van de gemeente Hillegom. Zo vormt de gemeenschap zijn eigen vangnet tegen de huidige bezuinigingen.

Aankomende evenementen

Lees ook: