°C
dinsdag 16 juli 2024

Mamacafé in de Bibliotheek

Hillegom – Elke eerste dinsdag van de maand is het Mamacafé in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook de baby’s en peuters van harte welkom zijn. Onder het genot van een kop koffie spreken we met elkaar over onze kinderen en over opvoedvragen. Op dinsdag 1 december is het thema ‘Spelen en bewegen’. Loop gezellig binnen tussen 10:00 en 12:00 uur, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Voor de kinderen is er ook een leuk programma. Deze ochtenden worden georganiseerd i.s.m. het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Onder het genot van een kop koffie spreken we met elkaar over onze kinderen, hoe ze groter groeien, over de peuterpuberteit, over de Jeugdgezondheidszorg, over de combinatie kinderen en werk, over leuke kinderboeken en over handige tips bij het opvoeden. Maandelijks wordt er een thema ‘in het zonnetje’ gezet. Welke thema’s dit zijn, bepalen de bezoekers zelf.

Elke maand wordt een deskundige uitgenodigd.
De officiële opening van het Mamacafé in de Bibliotheek Hillegom op dinsdag 3 november was een groot succes. Zeker 12 moeders met baby’s en peuters waren aanwezig. Vanuit het CJG was er een verpleegkundige, die het één en ander verteld heeft over het jonge moederschap. Roxane van Acker, directeur van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft verteld over het belang van voorlezen en de rol van de Bibliotheek hierin. Gerda de Groot van het CJG heeft samen met de aanwezige moeders een lijst samengesteld van interessante onderwerpen voor de komende Mamacafés. 1 December is het thema ‘spelen en bewegen’.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl of op www.facebook.com/MamaCafeHillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: