°C
maandag 15 juli 2024

Laatste voorronde Grote Prijs van de Bollenstreek

DUIN- EN BOLLENSTREEK – Vijf zeer afwisselende artiesten, dat is wat de vijfde en laatste voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek zaterdag 28 november biedt in het Sassenheimse Fascinus (Van Elkemadelaan 14). Vanaf 20.30 uur staan hier Marvin Dee, 12:04, The Earthmen, We Patriots en Among Tyrants op de planken. De entree voor de avond bedraagt 5 euro.

Foto: Pr
Foto: Pr

Marvin Dee staat voor meer dan 1 persoon; een dynamische band, gevormd rondom de composities van singer/songwriter Marvin Dee. Marvin is al zijn hele leven bezig met muziek; als kind stond hij al regelmatig op een podium. Op 24 oktober bracht hij, samen met zijn band, zijn tweede EP “If Only Brief” uit.

12:04 brengt met een crossover van Rock, Funk, Rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno nu! Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die het publiek pakt en meesleept.

The Earthmen is een samenwerking tussen zanger/gitarist Koert Witteman en bassist Mark Aarts. Beide zijn al jarenlang actief in de muziek maar hebben een compleet andere muzikale achtergrond. Ook al spelen de twee nog niet lang samen, het enthousiasme en de drive om mooie muziek te maken is sterk aanwezig.

We Patriots is een vijf mans rockband uit Hoofddorp. Het afgelopen jaar stond in het teken van optredens in de, van The Beatles bekende, Cavern Club in Liverpool en het in eigen beheer uitbrengen van een nieuwe cd: ‘Now For Real”.

Among Tyrants is een 4-koppige metal formatie, begin 2012 ontstaan in Roelofarendsveen. Geïnspireerd door bands als Machine Head, Sepultura en Pantera maken ze massieve metal met een flinke dosis melodie die inslaat als een bom. Zwaar, energiek, explosief en furieus.

The Eartmen; Foto: Pr
The Eartmen; Foto: Pr

Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen met een app voor de favoriete band van de avond. Deze kan gratis gedownload worden via de bekende kanalen. De publiekswinnaars uit iedere voorronde gaan door naar de halve finale die zaterdag 12 december in het Katwijkse Scum wordt gehouden. De winnaar van de halve finale gaat samen met de door een professionele jury gekozen winnaars uit de voorrondes door naar de finale die zonda 20 december in poppodium Gebr. De Nobel in Leiden plaatsvindt. Daar wordt gestreden om een prijs die er mag zijn. De winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2015 gaat onder andere naar huis met een weekend opnemen bij de befaamde Wisseloord Studios, een waardecheque voor Music All In, een instore optreden bij muziekwinkel Velvet in Leiden en compleet afgemixte live-opnames van het finale-optreden.

Voor meer informatie: www.gpvdb.com.

Aankomende evenementen

Lees ook: