°C
maandag 15 juli 2024

Van 2D naar 3D

Hillegom – Van 2D naar 3DOoit een dinosaurus uit een boek zien komen? De aardbol zien zweven in een sterrenhemel? Beleef het zelf met Augmented reality techniek. De demonstratie vindt plaats op maandag 23 november in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1), op woensdag 25 november in de Bibliotheek Haarlem Oost (Leonard Springerlaan 5) en op vrijdag 27 november in de Bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1). Kinderen vanaf 8 jaar zijn deze dagen steeds van 15:00 – 17:00 uur welkom. De toegang is gratis en je kunt gewoon binnenlopen.

Bij ‘Augmented reality’ (AR) blijf je in de echte wereld en kun je alles aanraken, maar er worden digitale onderdelen toegevoegd, die alles bij elkaar voor een AR-ervaring zorgen. Zo lijkt het net alsof er een dino uit een boek stapt of dat je de aardbol aan kan raken. Je hebt er alleen maar een speciaal boek voor nodig en een tablet. Daar zorgen wij voor. Met de speciale app die erop staat is het alsof Jurrasic Park naar je toe komt! Beleef het zelf en kom kijken.

Heb je de dino gezien dan kun je hem ook nog tekenen en printen met de 3D-printer!

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: