°C
dinsdag 23 juli 2024

Vriendenavond in de Hoeksteen

Vriendenavond 2015HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 13 november de Najaars Vriendenavond, in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van de Vrienden van harte welkom zijn.

Tijdens deze Vriendenavond zal het 25-jarig jubileum van de Vrienden worden afgesloten. Daarnaast zullen we in beeld en geluid verschillende elementen uit onze jubileum-expositie “25 jaar terug naar de toekomst” de revue laten passeren. Hierover houdt onze Coördinator Genealogie, Alphons Maas, voor de pauze een boeiende presentatie.

Na de pauze zal Marca Bultink, Vrienden-vrijwilliger van het eerste uur, een presentatie verzorgen over de totstandkoming van het boek “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” dat de maandag na de Vriendenavond gepubliceerd wordt.
Dit boek vertelt het verhaal van de Bollenstreek en van de mensen die hun stempel op dit gebied hebben gedrukt. Wie waren deze mensen en welke ontwikkelingen in de bollenteelt, techniek en handel hebben hun handelen bepaald? Dat wordt duidelijk in portretten van vijf bollenfamilies, die een indruk geven van de mens in het bollenvak. Zo wordt een link gelegd tussen het landschap en het gebouwde erfgoed en de sociaal-economische ontwikkelingen van het gebied. Marca werkte samen met Piet Goemans, Peter Nijhof, Jos Warmenhoven en Joop Zwetsloot aan dit boek. Zij zijn allen actief in de Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap (CHG) Duin- en Bollenstreek.

Aanvang van het programma is 20.00 uur; De Hoeksteen is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief 2 consumpties. De Vrienden hopen u op 13 november te verwelkomen!

Aankomende evenementen

Lees ook: