°C
woensdag 17 juli 2024

Pip wint derde ronde GPvdB

Pip, dit keer met drie in plaats van vier muzikanten. (Foto: Bart Warmerdam)
Pip, dit keer met drie in plaats van vier muzikanten. (Foto: Bart Warmerdam)

Hoewel alle activiteiten rondom Halloween vast nog wat bezoekers gekost hebben, is de grote zaal van Solution zaterdag 31 oktober bij de start van de derde voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek al bijzonder goed gevuld. Het publiek krijgt vijf zeer diverse acts voor de kiezen. Hiphopformatie Alexander de Grote krijgt met een stevig doorbeukende ritmesectie en vloeiende raps de sfeer er al goed in en ook Sandpaper Kiss weet met funky ritmes goed te boeien.
Na twee ‘stevige’ bands brengt de driemansformatie Pip ineens heel andere muziek. Prettig in het gehoor liggende akoestische nummers voorzien van zoetgevooisde vocalen van de gelijknamige zangeres. Normaal is het geheel iets steviger met de inbreng van een drummer, maar die blijkt deze dag ziek. Geen probleem, ook zonder drummer weet Pip te imponeren.

Na dit intermezzo brengt Six Foot Leaping het publiek terug in de tijd met classic rock in een indie jasje en ook afsluiter Public Fools grijpt terug naar vroeger jaren met stevige rock. Deze band heeft heel wat fans meegenomen, zo blijkt niet veel later want Public Fools heeft veruit de meeste stemmen uit het publiek gekregen en mag door naar de halve finale.

De favoriete act van de professionele jury blijkt de 19-jarige Pip. Zij mag zich opmaken voor de finale die zondag 20 december in het Leidse Gebr. De Nobel gehouden wordt.

Aankomende evenementen

Lees ook: