°C
maandag 15 juli 2024

Sinterklaas komt weer aan in Hillegom!

Intocht 2014 Hillegom – Op zaterdag 14 november om 10.30u zal Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten weer voet aan wal zetten in Hillegom. Aan de Haven ter hoogte van de Buddenborgstraat zal de Pakjesboot afmeren. Rondom deze intocht heeft het Koopcentrum Hillegom weer leuke activiteiten geregeld. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

De pakjesboot zal op deze zaterdag om rond 10 uur ’s ochtends, met in het gevolg 4 bootjes van scouting Tjarda, ter hoogte van Elsbroek varen om op tijd in Hillegom te zijn. Om 10.30u is de planning dat de pakjesboot aan gaat leggen. Hierna zal Sinterklaas in een prachtige oldtimer Lincoln van het Fordmuseum door het centrum rondgereden worden met marchingband St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout voorop. Zijn eerste stop in Hillegom zal het gemeentehuis zijn waar de Sint en zijn gevolg door de burgemeester welkom wordt geheten.

Pietendisco
Van 11.00u tot 12.00u wordt op het Henri Dunantplein de jaarlijkse Pietendisco georganiseerd waar ook Sinterklaas aan het einde van zijn rondrit acte de precence zal geven.

Kleurwedstrijd en ontvangst in Villa Flora
Vanaf 13.30u tot 15.30u zal Sinterklaas in Villa Flora (Hoofdstraat 55) de Hillegomse kinderen ontvangen. Op diverse adressen kan een kleurplaat afgehaald worden die de kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 kunnen inkleuren en aan Sinterklaas kunnen aanbieden. Ook wordt hier een foto van hen met Sinterklaas gemaakt die gratis opgehaald kan worden bij Foto De Geus

Bij Villa Flora staan diverse spelletjes en kan na het nemen van de foto een cadeautje gegrabbeld worden.

De kleurplaat kan opgehaald worden bij bakkerij Van Maanen, Plus Van der Neut, Vivant Frank Evers, The Read Shop, Intertoys en Harly Schoenen. Ook kan de kleurplaat gedownload worden via www.dewereldvansinterklaas.nl.

De winnaars van de tekenwedstrijd zullen dezelfde avond nog bezoek ontvangen van Zwarte Piet die de prijs uit zal reiken aan de gelukkigen.

Pietenband
Om de sfeer te verhogen loopt er ’s middags een Pietenband door het dorp

Vlag uit!
Al jarenlang hangen de bewoners van de Haven massaal de vlag uit tijdens de intocht van Sinterklaas. Om deze mooie traditie te ondersteunen vraagt de organisatie aan alle Hillegommers om op zaterdag 14 november de vlag uit te hangen.

Aankomende evenementen

Lees ook: