°C
zaterdag 13 juli 2024

Fietsverlichtingsactie: gratis reparatie

Hillegom – Op zaterdag 31 oktober kunnen fietsers voor gratis reparatie van hun fietsverlichting terecht bij Bike Totaal (Meerstraat 14) en Fietstrend (Einsteinstraat 9) in Hillegom. Klanten betalen op die dag alleen de materiaalkosten. In de week daarna geven Bike Totaal en Fietstrend 10% korting op de reparatie van de verlichting.

Nu het weer vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben. Daarom organiseren de gemeente, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland, samen met de rijwielhandelaren, op en rond zaterdag 31 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingsactie.

In de week van 26 oktober delen de politie en de BOA’s van de gemeente op straat kaartjes uit aan fietsers en scholieren, om hen attent te maken op deze kortingsactie.

Deze regionale fietsverlichtingsactie sluit aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond. Behalve voor de veiligheid is werkende verlichting ook goed voor de portemonnee: de boete voor fietsen in het donker zonder verlichting bedraagt namelijk € 55,-.

Aankomende evenementen

Lees ook: