°C
donderdag 25 juli 2024

Biertapwedstrijd van de Bollenstreek

Hillegom – Op dinsdag 20 oktober is de jaarlijkse “Biertapwedstrijd De Bollenstreek” weer gehouden. Deze dag gingen 21 biertappers met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale van het NK Biertappen.

Foto: PR
Foto: PR

Bij NH Leeuwenhorst te Noordwijkerhout waren alle voorbereidingen getroffen door Koninklijke Horeca Nederland afdeling De Bollenstreek om de horecakampioenen uit onze regio te laten schitteren. De jury beoordeelde het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. Ruim 1.000 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2016. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Jury
De jury bestond deze dag uit: Eric Bouman (Eigenaar van Huisbrouwerij Klein Duimpje), Bart Hoogeboom (Regio bestuurder van Koninklijke Horeca Nederland), Jan van Buijtenen (ex-horeca ondernemer) en Aaron Bakker (Oud deelnemer en Bierliefhebber)

Landelijke finale
Uiteindelijk wist Patrick Warmerdam de beste biertjes te tappen en werd deze dag 1e en zal strijden in de landelijke finale die in januari 2016 gehouden wordt op de Horecava in Amsterdam.

Stichting Tapwedstrijden.nl
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 280 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 5 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden plaatsen zich voor de landelijke finale. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, -protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: