°C
dinsdag 16 juli 2024

Hillegomse band voor 8e keer naar de UK

Foto: PR
Foto: PR

HILLEGOM – Ondanks dat er tegenwoordig minder aandacht is voor punkrock is er een bandje uit Hillegom, genaamd Black Volvo dat steeds bekender wordt.

Misschien niet zozeer in Nederland maar wel in de UK. Al voor de 8e keer maken ze in November de oversteek naar de UK om daar te touren. “De eerste keer moest er vet geld bij” aldus Richard, drummer/zanger van de driekoppige formatie. Inmiddels zijn we een stuk bekender en populairder en kunnen we de boel aardig bekostigen met de verkoop van merchandise en de gage’s. In juli speelden de drie heren nog op het prestigieuze Wonkfest in London. “Een uitverkochte zaal” en wat een feestje was dat zeg. In de UK blijven alle bands ook gewoon in de zaal en hangen niet de hele tijd backstage, dat maakt het extra gezellig. Bijzonder is ook dat tijdens dit festival iedereen eten meeneemt. Zo kunnen de bands en de bezoekers allemaal kosteloos een hapje eten. “In de UK voelt de scene als familie, we hebben dan ook laatst een nieuw nummer geschreven hierover, met als titel “punkrock family”.

En Nederland? Tja, we vinden het natuurlijk nog steeds tof om hier te spelen hoor, maar als je de keuze hebt tussen in de UK spelen voor gemiddeld 100 man of hier voor 10? Daarnaast is op tour gaan gewoon het leukste wat er is. We zitten ook op een Engels platenlabel, TNS records uit Manchester en ook in Schotland hebben we een label, te weten Round Dog Records. Het is dus ook wel logisch dat we daar veel heen gaan. We willen in 2016 een nieuw album uitbrengen en het zit er dik in dat we dat daar ook gaan opnemen, aldus de band.

Maar eerst is er de tour in November. “We zijn uitgenodigd om op het Pie Race Festival in Leeds te komen spelen” verteld Richard enthousiast. Dit is ook een wat groter festival en tot onze eigen verbazing zijn we daar de headliner op de zaterdag! Een hele eer en toch niet slecht voor een bandje uit Hillegom, vinden de mannen. “De volgende tour staat ook alweer gepland” in April gaan we weer een lange tour doen en tijdens die tour staat er weer een groot festival op het programma. “We staan op het Manchester punk festival” een festival van twee dagen dat gehouden wordt in vier zalen. Super toch? Daaromheen hebben we een groot aantal data geboekt wat ons van Zuid Engeland helemaal naar Edinburgh in Schotland zal brengen,  en terug…..

Ach, zelfs het rijden tijdens een tour is leuk, dan zie je nog eens wat ook, want dat er veel kilometers gemaakt worden is zeker. “We hebben het altijd super naar ons zin met zijn drieën, zelfs in de auto, het is onze eigen punkrock familie”. Maar voor het zover is doet Black Volvo eerst nog een paar shows  in Nederland en België. O.a. op 25 oktober in de gebroeders de nobel in Leiden. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/blackvolvorock

Aankomende evenementen

Lees ook: