°C
donderdag 25 juli 2024

Cursus ‘Regel uw overheidszaken digitaal’ 2015

Foto: PR
Foto: PR

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat nog een beetje moeilijk. Daarom wordt Regel uw overheidszaken digitaal, de speciale beginnerscursus herhaald. De cursus, bestaande uit vier dagdelen, is alleen voor Hillegommers. U maakt bij deze cursus gebruik van een laptop van de Bibliotheek en u kunt al een beetje met internet omgaan. De cursus vindt plaats op dinsdag 3, 17 en 24 november en op 1 december, van 10:00 – 12:00 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Het cursusgeld bedraagt € 25,-. U wordt verzocht u van tevoren aan te melden. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen.

U leert hoe u informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente Hillegom en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD). Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. In de cursus leert u hoe DigiD werkt en hoe u het kunt aanvragen en gebruiken.

Bij de cursus hoort een werkboek. Met het doen van de oefeningen in dit gratis werkboek kunt u een certificaat verdienen. Uw privacy wordt tijdens de cursus natuurlijk gewaarborgd.

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: