°C
zondag 14 juli 2024

Grote Prijs van de Bollenstreek gaat los in Q-Bus

DUIN- EN BOLLENSTREEK – Hoewel de eerste voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek pas net achter de rug is, staat de tweede voorronde in het Leidse Q-Bus (Uiterstegracht 142) alweer voor de deur. Zaterdag 17 oktober treden daar vanaf 20.30 uur vijf zeer diverse artiesten op. De entree voor de avond bedraagt 5 euro.

Foto PR: Colt Nevada
Foto PR: Colt Nevada

Quattrovox combineert swingende rock riffs met zorgvuldig gearrangeerde bas- en gitaarlijnen, die op het eerste gezicht weinig raakvlak lijken te hebben, maar toch vloeiend in elkaar overlopen. Het karakteristieke stemgeluid van zanger Martin van der Donck daaraan toegevoegd, maakt dat de sound van Quattrovox voor een unieke sensatie zorgt.

De Haagse hardrock band Mutt Dog County bestaat sinds 2012 en nu zijn deze heren op bijna alle lokale podia, muziekcafé’s en festivals te vinden. Niet te vergeten kwamen ze in de finale van GBOB, speelden ze dit jaar op parkpop en waren ze vorig jaar te gast bij 3FM. Er zijn 2 EP’s uitgebracht en dit jaar is de single ‘Homegrown’ verschenen. Ze maken muziek geïnspireerd door bands als Guns N’ Roses en Aerosmith.

SezaH is een driekoppige band, ontstaan op de Herman Brood Academie die zich laat inspireren door de eenvoud. De overdosis poespas in de huidige maatschappij werd de bandleden teveel. Vol overgave stortten ze zich op de kern. Een band vol magie die de luisteraar meesleept in hun wereld.

Colt Nevada speelt sinds mei 2011 in zijn huidige formatie. De leden kennen elkaar van vroeger, toen zij in bands speelden als Randy Sheep Ranch, InQuod en For Japan. Toen al vrienden en nu samen in een band, klaar om het beste te brengen van hun rauwe rock met een duister randje. De vier man tellende band weet met hun oervette drums, brullende bas, schreeuwende gitaren en rauwe vocalen een stevige sound neer te zetten die live op zijn puurst is.

Rapper Wesam heeft al vele optredens op zijn naam staan, onder andere in het voorprogramma van Gers Pardoel & Digitzz in het Paard van Troje samen met het Haagse Hiphop Centrum onder begeleiding van Mista Sweet. Inmiddels heeft deze rapper drie singles uit: twee solo en een onder het collectief 5TRIPLE4 samen met collega rapper Fikra.

Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen met een app voor de favoriete band van de avond. Deze kan gratis gedownload worden via de bekende kanalen. De publiekswinnaars uit iedere voorronde gaan door naar de halve finale die zaterdag 12 december in het Katwijkse Scum wordt gehouden. De winnaar van de halve finale gaat samen met de door een professionele jury gekozen winnaars uit de voorrondes door naar de finale die zondag 20 december in poppodium Gebr. De Nobel in Leiden plaatsvindt. Daar wordt gestreden om een prijs die er mag zijn. De winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2015 gaat onder andere naar huis met een weekend opnemen bij de befaamde Wisseloord Studios, een waardecheque voor Music All In, een instore optreden bij muziekwinkel Velvet in Leiden en compleet afgemixte live-opnames van het finale-optreden.

Voor meer informatie: www.gpvdb.com.

Aankomende evenementen

Lees ook: