Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar

1 min leestijd

Van woensdag 7 oktober tot en met zondag 18 oktober is het weer Kinderboekenweek en dit jaar draait het om natuur, wetenschap en techniek, een echte DOEWEEK. Voor kinderen, maar ook voor ouders. Bezoek samen met je ouder het Mad Science Kenniscafé en knutsel een bootje met rubberen motor. De flyer met het Kinderboekenweekprogramma ligt voor je klaar in de Bibliotheek. De Bibliotheek zet natuurlijk ook boeken over natuur, wetenschap en techniek in de spotlights. Alle activiteiten zijn gratis, maar reserveer wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl 

Hoe werkt dat? workshop slopen en bouwen
Docenten en leerlingen van het Fioretti College Hillegom verzorgen een techniek-activiteit. Je gaat zelf een bootje met een rubberen motor knutselen. Uiteraard voor jongens en meisjes!

Woensdag 7 okt | 15:00 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom | 8 t/m 12 jaar

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag
Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Kom samen gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis. Vanaf nu weer elke woensdagmiddag.

Woensdag 14 okt t/m 27 april | 15:00 – 15:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom | 4 t/m 6 jaar

De muzikale Kinderboekenweek optreden
Leerlingen van de Muziekschool Hillegom geven een concert in de Bibliotheek. De muzikanten spelen op diverse instrumenten en presenteren allerlei muziekstijlen. Hou je van muziek en wil je komen luisteren? Dan ben je van harte welkom!

Zaterdag 17 okt | 10:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom | Alle leeftijden

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.