°C
dinsdag 23 juli 2024

Workshops voor ouders en kinderen

HILLEGOM – Jongerenwerk Hillegom zal in het kader van de week van de opvoeding diverse workshops organiseren. Deze leuke, educatieve workshops voor ouders, belangstellenden en kinderen worden gehouden in jongeren centrum Solution. Alle workshops zijn gratis te volgen en aanmelden is niet nodig, de plaatsen zijn echter beperkt dus wees op tijd. Wilt u toch zeker zijn van een plaats of mocht u met een groep van meer dan 6 personen komen vanuit een stichting of organisatie, of met een hele schoolklas dan kunt u zich aanmelden bij Richard Grimbergen. Via de mail: richard@jcsolution.nl of bel 0610704075.

Dinsdag 6 oktober
Een workshop “herkennen en omgaan met pesten en plagen”. In deze leerzame workshop wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe je pesten herkent en hoe je ermee omgaat. Het leren herkennen van peststructuren en het hoe te handelen als je het signaleert. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met YMCA Nederland. Van 20.00 tot 22.00. Voor ouders, belangstellenden en mensen die actief bezig zijn met groepen kinderen.

Woensdag 7 oktober:
Een Feit of Fictie wandeling door Hillegom. Wat houdt dat in? We gaan met twee ‘vertellers’ het dorp in en die vertellen op ongeveer vijftien plaatsen een verhaaltje. Geen saaie verhalen, maar vreemde verhalen die heel ongeloofwaardig klinken, of toch niet? De helft van deze verhalen is echt gebeurd in Hillegom, maar welke? Dat is aan de deelnemers om te raden. Voor de winnaar ligt een leuke prijs klaar! Van 14.00 tot 16.00 tijdens de doe-middag. Speciaal voor kinderen uit de groepen 6, 7, en 8 van de basis school.

Donderdag 8 oktober:
Workshop “sociale media”. Iedereen zit op sociale media. Ook kinderen komen hier steeds jonger mee in aanraking. Gaan wij daar als ouders goed mee om? Weten onze kinderen wel wat sommige acties teweeg brengen? En weten de ouders dat ook?

Theatermaker Johan Cahuzak speel een korte, grappige cabaretvoorstelling die “Contact” heet. Samen met hem is er een leuk en leerzaam programma samen gesteld. Een aansprekende theater voorstelling, een paar korte drama-oefeningen over status en nee-zeggen. En vervolgens een forum met boeiende situaties en vragen. Van 19.30 tot 21.30. Deze workshop is voor zowel kinderen uit de hogere groepen van de basis school alsmede ouders en belangstellenden.

Vrijdag 9 oktober:

Tijdens de workshop weerbaarheid en assertiviteit maken we gebruik van ‘IK ben IK’,  een nieuwe en bewezen methode die werkt vanuit de overtuiging dat elk kind het verdient om vrolijk en sterk in het leven te staan. Vanuit een veilige maar realistische leeromgeving wordt op een speelse en verrassende manier gewerkt aan de mentale, verbale, en fysieke weerbaarheid van de kinderen. De kinderen worden weer teruggebracht bij hun ware ik. Uniek is dat bij de ‘IK ben IK’ methode naast de inzet van het kind ook de inzet van de ouder(s)/ opvoeder(s) nodig is. Tijdens de workshop maken we kort kennis met meerdere onderdelen uit de ‘IK ben IK’ methode.”

Van 16.00 tot 17.30. Voor kinderen met ouders uit de groepen 7 en 8 van de basis school.

Deelname aan de workshops is geheel gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jongerenwerk Hillegom, Richard Grimbergen, richard@jcsolution.nl of bel 0610704075.

Aankomende evenementen

Lees ook: