°C
maandag 15 juli 2024

Expositie “Kinderkunst: toekomstig Hillegoms erfgoed?”

Erfgoed Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en één van de jubileum-activiteiten richt de schijnwerper op de Hillegomse jeugd. Aan bovenbouw-basisscholieren stelden wij de vraag: “Wat moet er over 25 jaar nog zijn in Hillegom? Wat mag niet weg? En wil je dat tekenen of schilderen?”.

Behoorlijk verrassend bleken de bollenvelden in en om Hillegom het meest genoemd. Wethouder Annechien Snuif die de expositie op 19 september opende, toonde zich blij verrast door deze input, die hiermee op een presenteerblaadje werd aangeboden aan de gemeente in het kader van het bewaken van de Hillegomse cultuurhistorie.

Bij de openingshandeling werd mevrouw Snuif geassisteerd door één van de kunstenaars, Noortje van Swieten.

Aankomende evenementen

Lees ook: