°C
woensdag 17 juli 2024

Kaarten in clubverband

Kaarten in clubverband heeft de laatste jaren ingeboet in populariteit. Veel kaartclubs in het land hebben leden verloren of zijn inmiddels helemaal gestopt. Ook de Hillegomse kaartclub Weerestein heeft de laatste jaren het aantal kaarters zien verminderen en vlak voor de start van het nieuwe seizoen was het dan ook maar de vraag of er voldoende leden waren om een goede competitie te spelen.

Gelukkig kon bij de eerste bijeenkomst in het clubgebouw aan de Michiel de Ruiterstraat 95 worden besloten om toch van start te gaan. Weliswaar met een bezetting die weinig ruimte laat voor als er een speler een keer verhinderd is, maar gelukkig voor de leden die elke vrijdagavond weer een gezellige clubavond kunnen hebben.

Kom erbij
Er wordt iedere vrijdagavond gezellig geklaverjast op z’n Rotterdams in competitieverband, maar het credo is: “Wij kaarten voor ons plezier en niet met het mes op tafel”. Kaartclub Weerestein bestaat al meer dan 65 jaar. De sfeer is altijd gezellig en er zijn ook geregeld extraatjes zoals kip of vleesprijzen en we drinken er natuurlijk gezellig een biertje of wijntje bij met een stukje kaas of een bitterbal. Als er animo voor is kan ook deelgenomen worden aan een toernooi waar met de andere kaartclubs de uitdaging aangegaan wordt. Het is een gezellige besteding van de vrijdagavonden gedurende het hele winterseizoen dat loopt tot eind april.

Kom er gezellig bij en neem even contact op met Wil Pijnaker: 023-5849578 www.kaartclub.weerestein.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: