°C
maandag 15 juli 2024

Franciscusdag Fioretti College

Lisse/Hillegom – De brugklas van het Fioretti College staat de komende weken in het teken van actie voor de Stichting Droomdag.  Traditiegetrouw zetten de brugklassers van het Fioretti College in Hillegom en Lisse zich tijdens de Franciscusdag in voor een Goed Doel. Dit jaar is dat op vrijdag 2 oktober.

De Stichting Droomdag sluit goed aan bij de doelstellingen van de Franciscusdag. Het Fioretti College wil graag dat de leerlingen zich inzetten voor mensen in hun eigen leefomgeving die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Precies wat de vrijwilligers van de Stichting Droomdag al jarenlang doen voor gezinnen waarvan een ouder ernstig ziek is.

Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde en (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder levensbedreigend ziek is. Bij het maken van het programma voor de droomdag staan de dromen van het gezin centraal. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn. Inmiddels heeft de Stichting al  bijna honderd gezinnen een onvergetelijke Droomdag bezorgd. Naast de zogenaamde Super Droomdagen, die in samenwerking met Stichting Opkikker worden georganiseerd, worden er ook individuele Super Droomdagen aangeboden. Deze individuele dagen zijn helemaal gericht op één gezin.

‘We vinden het geweldig dat wij dit jaar het goede doel mogen zijn van de Franciscusdag. Met de opbrengst van de dag hopen we weer hele mooi Droomdagen te kunnen organiseren voor gezinnen die dat zo goed kunnen gebruiken’, aldus Ilonka Wielders, vrijwilligster en PR medewerkster van de Stichting Droomdag.

Tijdens de Franciscusdag, op 2 oktober, binden de brugklassers per klas, maar ook individueel sportief de strijd met elkaar aan. Zij maken vooraf afspraken met sponsors (buren, familie, vrienden) en proberen op 2 oktober zoveel mogelijk stickertjes te verzamelen. Dat doen ze door te rennen, te zwemmen en spelletjes te doen. En dat alles om een mooi bedrag voor de Stichting Droomdag bij elkaar te brengen.

’s Avonds is er in het Fioretti College Lisse een groot afsluitend feest voor alle brugklassers. Dan zal ook de opbrengst bekend worden gemaakt. Hopelijk kunnen vrijwilligers van de Stichting Droomdag dan een hele mooie cheque in ontvangst nemen!

Aankomende evenementen

Lees ook: