°C
zondag 14 juli 2024

Cultuurweekend 2015

Bibliotheek HillegomHillegom – Het Cultuurweekend was op 19 en 20 september. Op 10 locaties waren er tal van exposities, demonstraties en workshops. Op sommige plaatsen omlijst met muziek en dans. Bij de start in de Culturele Raad kregen de deelnemers een route en stempelkaart mee. Op de route stond ook wat er op elke locatie te doen was. Buiten de start was er op de eerste etage van Het Raam een expositie van schilderijen.

Klik hier voor alle foto’s

Niet alle cultuur is kunst alle kunst is cultuur was een motto. Voor het Ford Museum is het Cultuurweekend natuurlijk een prima gelegenheid om het panorama De Blauwe Tram onder de aandacht te brengen. Kijkend naar ’s werelds grootste collectie antieke Fords die je daar tussen ook wel wat culturele accenten. Daarnaast is het panorama een feest van herkenning. Je vergeet dat je naar een schilderij kijkt.

Bij Annemieke’s Pluktuin was een beelden expositie van Renate van Biezen. Bijzonder was dat deze beelden gemaakt zijn van Leem. Die is een van de oudste bouwmaterialen en nog steeds actueel. Niet alleen om kunst van te maken. Leem wordt b.v. ook gebruikt bij vakwerkhuizen.

Graffiti bij Jongerencentrum SolutionGalerie & Aterlier Lenie Kamstra presenteerde zich heel breed in de beeldende kunst. Er waren schilderijen te zien, glaswerk, sieraden, keramiek en een beeldentuin vol met beelden. Daarnaast was er info over cursussen en workshops.

Jongerencentrum Solution stond in het teken van graffiti. Dat is de kunst die jongeren aanspreekt. De aangekondigde workshop ging niet door omdat de cursusleider plotseling andere dingen te doen had.

Kunstenaars collectief De School was bijzonder actief vandaag. In vrijwel alle ateliers waren demonstraties of workshops. Er was ook veel muziek te horen met op zondag een spektakel onder de naam: Spetterende Showcase van Dylana’s Dance Centre uit Nieuw-Vennep.

De Zuilen nam alleen op zondag deel. De enorme tuin toont een prachtige beeldencollectie.

Warmerdam Schelpendecoraties is een kas vol creativiteit. Op de grens tussen kunst en decoratie staan daar de prachtigste composities van (exotische) schelpen en (vet)planten. Ook andere “opgeviste” materialen worden tot de mooiste stukken verwerkt.

In de BIB- kunstschuur was een expositie van schilderijen, enkele sculpturen en een beeld.

Bij de bibliotheek kon met oude en antieke boeken laten taxeren en kinderen konden van afgeschreven boeken kunstwerkjes vouwen. Jan Zeilemaker, die regelmatig zijn aquarellen in de bibliotheek exposeert, was live aan het schilderen.

Klik hier voor alle foto’s

Aankomende evenementen

Lees ook: