°C
zondag 14 juli 2024

Preventie fietsdiefstal

De afgelopen jaren is gebleken dat vanaf het voorjaar tot in het najaar relatief veel fietsen worden gestolen. Daarom besteedt de Politie Eenheid Den Haag samen met partners in de week van 31 augustus tot en met  4 september extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie.

Fiets gratis voorzien van een uniek nummer
Veel fietsen zijn niet voorzien van een uniek framenummer. Treft de politie een gestolen fiets op straat of bij een heler aan, dan is het lastig de eigenaar terug te vinden. Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet men wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Promoteam en graveerteam in Hillegom
Het promo- en graveerteam is op vrijdag 4 september van 13.00 tot 15.00 uur in het centrum van Hillegom, bij de oude Pomp.

Fietsdiefstal is niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. Zo worden ze er op gewezen dat goedgekeurde sloten en een juiste manier van stallen diefstal kan voorkomen en dat ze er goed aan doen eerst te checken of een tweedehands fiets als gestolen staat geregistreerd op stopheling.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: