°C
donderdag 25 juli 2024

Berichten Welzijn Hillegom

Berichten van deze week
– Bingo en Klaverjassen
– Signalerend huisbezoek
– Repair Café
– Computerinstuif

Bingo en klaverjassen in het Pluspunt
Vanaf september kunnen ouderen weer gezellig deelnemen aan de bingo of het klaverjassen bij Ontmoetingscentrum ‘t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 te Hillegom.

Vanaf maandag 7 september organiseert Welzijn Hillegom elke 1e maandag van de maand bingo spelen.

Aanmelding voor de bingo is niet nodig, gewoon binnenlopen. De kosten voor een bingokaartje zijn € 0,50.

Daarnaast is er vanaf 15 september 2015 elke 2e maandag van de maand klaverjassen. Hiervoor kunt u zich aanmelden tot 1 week voor aanvang bij ’t Pluspunt aan het Henri Dunantplein te Hillegom. De kosten zijn € 10,– per seizoen.

Beide activiteiten duren van 13.30 – 17.00 uur.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de Welzijn Hillegom bus voor vervoer naar en van ‘t Pluspunt. U kunt tot uiterlijk 1 dag van tevoren een afspraak maken op telefoonnummer 0252-576500 om gebruik te maken van de bus. Voor meer informatie kunt u ook dit telefoonnummer bellen.

 

 

SIGNALEREND HUISBEZOEK BIJ 75 JARIGEN
In de maand september wordt er een start gemaakt met het Signalerend Huisbezoek van Welzijn Hillegom.

Het Signalerend Huisbezoek wordt gehouden onder Hillegomse ouderen die dit jaar 75 worden of zijn geworden. Speciaal getrainde vrijwilligers van Welzijn Hillegom komen in de maanden september t/m december 2015 bij de ouderen op huisbezoek. Tijdens dit bezoek bespreekt de vrijwilliger een aantal onderwerpen, aan de hand van een vragenlijst, op gebied van: wonen, gezondheid, zelfredzaamheid en hulp- en dienstverlening , mobiliteit en vervoer, sociale contacten, tijdsbesteding en financiën

Doel van het Signalerend Huisbezoek.

  • Informatie verstrekking over tal van mogelijkheden en voorzieningen.
  • Inzicht krijgen in wensen en behoeften van 75 jarigen, zodat daarop beleid of hulpverlening of projecten afgestemd kan worden.

Start Signalerend Huisbezoek.
Begin september 2015 krijgen alle 75 jarigen een brief van Welzijn Hillegom met daarin uitleg over het project en een antwoordkaart waarop zij aan kunnen geven of ze belangstelling voor een huisbezoek hebben. Vervolgens zullen de vrijwilligers in de maanden september t/m december 2015 contact zoeken voor een afspraak. De vrijwilligers kunnen, op verzoek, een legitimatie laten zien. Als alle huisbezoeken zijn afgerond zal de verwerking van alle gegevens anoniem plaatsvinden.

Voor informatie over het Signalerend Huisbezoek kunt u terecht bij Welzijn Hillegom, mw. S. Warmerdam of mw. B. Krewinkel, tel. 0252-519700 op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

 
Welzijn Hillegom organiseert weer een Repair Café
Repair CaféVanaf zaterdag 5 september 2015 gaan we weer van start met het Repair Café in ’t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom. Vanaf 13.00 – 15.00 uur is men welkom voor reparaties om deze samen met vrijwilliger terepareren.

Elke eerste zaterdag van de maand kunnen inwoners van Hillegom terecht voor een reparatie. Wat doe je met een computer die niet werkt? Met een stoelpoot die los zit? Met een koffieautomaat die niet werkt? Weggooien/nieuwe kopen? Mooi niet! Kom naar het Repair Café! Onze vrijwilligers kunnen wellicht helpen.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Tijdens het café is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren. Men kan o.a. terecht met kleding, computers, elektrische apparaten ,meubels en speelgoed.

Kom gezellig een kijkje nemen in het Repair café op zaterdag 5 september 2015. Kijk voor meer informatie op: www.repaircafe.nl

 

Start Computerinstuif.
Op woensdag 2 september a.s. gaat het nieuwe seizoen van de computerinstuif van Welzijn Hillegom weer van start!

De vakantie is voor velen voorbij en de vrijwilligers staan weer voor klaar om alle vragen rondom het computergebruik te beantwoorden.

Zoals de deelnemers gewend zijn vindt er op een rustige en begrijpelijke manier uitleg plaats en is er ruimte voor individuele aandacht.

Deelname is gratis. De ochtend start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. De computer themaochtend vindt plaats in Ontmoetingscentrum Het Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 te Hillegom. Meer informatie is verkrijgbaar bij Welzijn Hillegom, 0252 – 519700.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: