°C
donderdag 25 juli 2024

Burgemeester bedankt redders te water geraakt meisje

burgemeester Van Erk bedankt redders meisjes Burgemeester Arie van Erk ontving op 17 augustus de heer Looyengoed in het Hillegomse gemeentehuis. Als dank voor het redden van een meisje dat in het water was gevallen kreeg de heer Looyengoed lovende woorden en een grote bos bloemen van de burgemeester. “Dankzij uw doortastende optreden is erger voorkomen; daarvoor kunnen wij u niet genoeg bedanken.”

Bij de Van der Duyn van Maasdamlaan vielen op zaterdag 8 augustus tijdens het spelen twee meisjes in het water. Het ging om zusjes van twee en vier jaar oud. De heer Looyengoed wist het jongste meisje uit het water te krijgen; het oudste meisje kon zelf op de kant klimmen. De heer Looyengoed: “Ik wil benadrukken dat het belangrijk is om direct actie te ondernemen als je getuige bent van een noodsituatie. Vooral niet afwachten of een ander iets doet! Doordat ik een EHBO-diploma heb kon ik snel en effectief ingrijpen.”

De vrouw en zoon van de heer Looyengoed en een buurvrouw zich hebben ontfermd over de kinderen en hebben vervolgens de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat de meisjes onderkoeld waren geraakt zijn ze voor alle zekerheid naar het Spaarne Gasthuis gebracht. Beide meisjes maken het goed en zijn met de schrik vrijgekomen.

Aankomende evenementen

Lees ook: