°C
dinsdag 16 juli 2024

Zwembad De Vosse Veilig & Schoon

De VosseAfgelopen week heeft zwembad De Vosse wederom het Keurmerk Veilig & Schoon gekregen. Dit houdt in dat de accommodatie voldoet aan alle wettelijke eisen en extra opgestelde richtlijnen in het kader van veiligheid en hygiëne.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Met dit keurmerk geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die bezoekers, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. “Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk moeten we als zwembad aan bepaalde criteria voldoen” vertelt Vincent Venoo, manager van De Vosse. “Belangrijk is natuurlijk dat wij voldoen aan de algemene en wettelijke eisen, maar ook veiligheid en hygiëne worden getoetst” vervolgt Venloo.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit attractie- en speeltoestellen.

Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van zwembad De Vosse aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed geregeld zijn en op juiste wijze worden uitgevoerd door de medewerkers. Vincent Venloo, manager van zwembad De Vosse, is dan ook verheugd dat het keurmerk voor de 7e keer op rij behaald is. “Hiermee wordt bevestigd dat we de zaken op orde hebben voor wat betreft veiligheid en hygiëne. Uiteraard zullen medewerkers en management er alles aan doen dit om kwaliteitsniveau te behouden.” aldus Venloo.

De VosseSportfondsen
Sportfondsen Nederland is trots op het feit dat Zwembad De Vosse / Sportfondsen Hillegom BV haar zaken goed voor elkaar heeft. Als één van de oprichters van het Keurmerk Veilig & Schoon streeft de exploitant van zwembaden in Nederland ernaar om alle baden op dit niveau te krijgen en te houden.

Zwembaden die in het bezit zijn van het keurmerk zijn te herkennen aan het logo Veilig & Schoon en kunnen zich door deze structurele kwaliteitsverbetering onderscheiden.

Voor meer informatie over het keurmerk kunt u terecht op www.zwembadkeur.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: