°C
dinsdag 23 juli 2024

Tandemteam fietst vierdaagse

Tandemteam trotseert hittegolf

Het Tandemteam heeft dit jaar weer deelgenomen aan de LAURA. Dit is de jaarlijkse fietsvierdaagse van Alphenaan den Rijn, waarbij elke dag c. 60 kilometer gefietst wordt. Het Tandemteam fietst op tandems, waarbij er achterop een visueel gehandicapte zit.IMG_9427

De letters van LAURA staan voor de richtingen waarin gefietst wordt. Dag 1 richting Leiden, dag 2 richting Amsterdam, dag 3 richting Utrecht en dag 4 richting Rotterdam. De laatste A in de naam staat voor Alphen aan den Rijn.

De jaargang 2015 stond in het teken van de hittegolf. De zon scheen volop en het was erg warm op de fiets. Dat mocht de pret niet drukken en vol goede moed vertrok het team op dinsdag 30 juni richting Leiden. Tijdens de tussenpauzes werd de schaduw opgezocht om oververhitting te voorkomen. De koffie en appelgebak smaakten prima en nadat de bidons weer gevuld waren, ging de stoet weer verder. De route was prachtig en de fietsers genoten met volle teugen. Bij de tweede tussenstop werd genoten van een verkoelende frisdrank op een schaduwrijk terras. De organisatie had verder op de route nog een tussenstop ingericht met een fris appeltje. Na de terugkomst bij het beginpunt Avifauna werd nog een biertje gedronken, waarna iedereen naar huis ging.

Dag twee
De tweede dag stond de route richting Amsterdam op het programma. Amsterdam werd niet bereikt, het keerpunt lag in Amstelveen. Bij Schiphol werd de Ringvaart opgezocht en gevolgd tot Leimuiderbrug. Daarvandaan ging de route terug naar Alphen. Het weer was nog een stuk warmer dan de dag ervoor, maar er stond een aangenaam briesje. Zolang er gefietst werd, was het prima uit te houden. Zodra er echter stilgestaan werd bij een stoplicht, brak het zweet uit en was het direct erg warm.

Dag drie
Op dag drie werd richting Utrecht gefietst. Utrecht zelf werd uiteraard niet bereikt vanwege de afstand, maar de route liep grotendeels door de mooie groene polders tot het Woerdense Verlaat. Via Woerden en Driebruggen voerde de route richting het centrum van Alphen aan den Rijn en Avifauna. De temperatuur was vandaag een stuk lekkerder dan de dag ervoor, al was het nog steeds erg warm om 60 kilometer te fietsen.

Laatste dag
De laatste dag stond in het teken van de route richting Rotterdam. Fietsend langs de Rijn richting Hazerswoude reed de stoet de polder in richting Moerkapelle. Na Moordrecht volgde het team de Gouwe om via Waddinxveen en Boskoop terug naar de finish in Avifauna te keren.
Daar aangekomen werd genoten van een biertje of wijntje en een lekkere bitterbal. Er werd volop nagepraat over deze wederom succesvolle editie van de LAURA.

Het Tandemteam
Het Tandemteam organiseert al ruim 21 jaar fietstochten- en vakanties voor blinden en slechtzienden. Deelname aan dergelijke evenementen zoals de LAURA kan alleen door sponsoring en giften. Mocht u vragen hebben hieromtrent en/of een steentje willen bijdragen aan het welzijn van deze visueel gehandicapten, neemt u dn contact op met Chris van der Drift via 0252-534728 of tandemteam@hotmail.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: