°C
zaterdag 13 juli 2024

Bezoek de imker in de Heemtuin

imkerdag HeemtuinIn het weekend van zondag 12 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken door middel van een demonstratiekast en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Bij de volgende imkers: Joop van der Aar en Peter Verbruggen kunt u bijvoorbeeld terecht:

Heemtuin of Kuperjanshof, Couperuswende Hillegom 10:00 uur tot 16:00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.

Aankomende evenementen

Lees ook: