°C
zaterdag 13 juli 2024

Jeugd-fietstochten met Vrienden van Oud Hillegom: “In de voetsporen van mijn opa”

In het jaar dat Stichting Vrienden van Oud Hillegom 25 jaar bestaat, zijn verschillende evenementen te beleven. Speciaal voor kinderen (+ 10-14 jaar) hebben de Vrienden een serie van 5 fietstochten ontwikkeld, genaamd “In de voetsporen van mijn opa”.
Deze fietstochten worden op zaterdagmiddagen 6 en 27 juni, 11 en 25 juli en 8 augustus gereden, tussen 13.30–16.00 uur. Tijdens de fietstochten in en door Hillegom vertellen de vrijwilligers van de Vrienden afwisselende verhalen binnen de thema’s “Waar zijn onze boeren gebleven?”, “Nieuw land in zicht”, “Grensgebieden”, “Groei van Hillegom” en “Opkomst en ondergang van bedrijven”.

De fietstochten starten en eindigen bij de Grote Pomp in het centrum van Hillegom.

Elke fietstocht is afzonderlijk te beleven, maar het thema “In de voetsporen van mijn opa” is eigenlijk pas compleet als de hele serie is gefietst. De Vrienden hebben daarom een zogenaamd passe-partout opgesteld voor deze jeugd-fietstochten; de bijdrage per kind is € 2,50 per fietstocht en wanneer aan de fietstochten 1 t/m 4 is deelgenomen, is deelname aan de vijfde fietstocht gratis.

Ouders, opa’s en oma’s mogen gratis mee als begeleider(s) van hun kleinkind(eren).

Aanmelden kan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com, telefonisch op nummer 505454 (alleen op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur) of door een klein briefje in de groene postbus met naam en telefoonnummer bij Kerkplein nr. 1 te doen.

Meer informatie over de fietstochten “In de voetsporen van mijn opa” is te vinden op www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Agenda en evenementen > Evenementenoverzicht.

Persbericht 20150521 - foto 1
De eerste fietstocht voert onder meer langs het oude badhuis. (Uit “TOEN Hillegom 2”, Herman van Amsterdam)

Aankomende evenementen

Lees ook: