°C
donderdag 25 juli 2024

Avondwandelingen met Vrienden van Oud Hillegom

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft weer verschillende wandelingen en fietstochten op het programma staan voor de komende maanden. Behalve dat deze activiteiten op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl zijn in te zien (onder Agenda en evenementen > Evenementenoverzicht) worden alvast de eerstkomende avond-activiteiten nader toegelicht.

Centrumwandeling op woensdag 17 juni
Op woensdag 17 juni trappen de Vrienden af met de reguliere wandelingen en fietsexcursies rondom Hillegom. Als eerste activiteit is de Centrumwandeling door ons dorp. Deze avond brengen we een kort bezoek aan het Schoutenhuis. Hier is thans Makelaardij Heemborgh gevestigd. In de laatste editie van ons donateursblad “Hangkouserieën” is een artikel opgenomen over dit pand waar jarenlang plaatselijke huisartsen gevestigd waren. De wandeling leidt voorts door het dorp en zal ook ons naar de Martinuskerk brengen waar de 15 Kruiswegstaties sinds kort te bewonderen zijn. Een kruiswegstatie is een schilderij of reliëf dat een scène uit de lijdensweg van Jezus en zijn stervensproces uitbeeldt. Ook de fraai opgeknapte tuin der ontmoetingen naast deze kerk is in de route opgenomen.

Op de terugweg doen we ook het nieuwe Villa Flora aan en niet alleen voor de koffie of thee. Eigenaar Nick de Mon heeft ons uitgenodigd om in een korte tour de aanpassingen te laten zien waarbij een toelichting gegeven wordt over alle vernieuwingen in dit fraaie complex. Het maximum aantal deelnemers voor deze wandeling is 30 personen.

Feit- of fictiewandeling op woensdag 1 juli
Voor het derde jaar alweer wordt op 1 juli de reeds bekende Feit- of fictiewandeling georganiseerd door de Vrienden van Oud Hillegom.

Dit jaar vindt deze wandeling slechts 1 keer plaats – dus wees er snel bij met het aanmelden. Wilbert Koops en Veronica Handgraaf hebben weer interessante vragen opgesteld voor deze wandeling door ons dorp. Voor velen zal dit niet zo eenvoudig zijn om de 20 echte en niet-waar verhalen uit elkaar te houden over de historie van onze woonplaats. Dat maakt het zeker de moeite waard om mee te doen met deze wandeling.

Na afloop worden de vragen toegelicht door onze specialisten in het Maartenshuis en onder het genot van een kopje koffie of thee kan nog even worden nagepraat. Ook wordt dan bekend gemaakt welke deelnemer de oorkonde voor de hoogste score in ontvangst mag nemen.

Voor de wandelingen vertrekken we om 19.00 uur bij de Grote Pomp in het centrum van Hillegom en de onkosten zijn slechts € 3,00 per persoon. Meldt u zich aan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com, telefonisch op nummer 505454 (alleen op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur) of door een klein briefje in de groene postbus met naam en telefoonnummer bij Kerkplein nr. 1 te doen.

Persbericht 20150520 - foto 1
De Grote Pomp aan de Houttuin is het vertrekpunt van de avondwandelingen (foto: Jacolien van der Valk / SVvOH)

Aankomende evenementen

Lees ook: