°C
zaterdag 13 juli 2024

Cursus ‘Regel uw overheidszaken digitaal’ groot succes

Afgelopen dinsdag ontvingen deelnemers van de tweede cursus ‘Regel uw overheidszaken digitaal’ hun certificaat uit handen van Sonja Moolenaar, Programmamanager van de gemeente Hillegom. De cursisten, allen Hillegommers, leerden informatie te vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente Hillegom en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD). Ook kregen ze te zien wat de overheid allemaal al over ze weet, zoals de opbouw van hun AOW. In de cursus, die plaatsvond in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) leerden ze hoe DigiD werkt en hoe ze het kunnen aanvragen en gebruiken.

Onafhankelijk blijven grootste drijfveer om mee te doen
Alles wordt gedigitaliseerd en ook de overheid doet steeds meer via het internet. Meer weten over het digitale verkeer, de belasting en de overheid is daarom een noodzaak. Cursisten wilden daarom meer kennis krijgen en zo ook in de toekomst zelfredzaam te blijven.

Cursus wordt herhaald
De cursus werd als zeer positief ervaren en kreeg als gemiddeld rapportcijfer een 9. Allen voelden zich meer vertrouwd met de e-overheid en hebben voldoende geleerd om ermee te werken. Vanwege het succes van de cursus wordt deze herhaald op vrijdagmiddag 29 mei, 12, 19 en 26 juni, van 14:00 – 16:00 uur. Hebt u interesse om deel te nemen en kunt u al een beetje met internet omgaan? Meldt u dan van tevoren aan. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen. Het cursusgeld bedraagt € 25,-.

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

Aankomende evenementen

Lees ook: