Programma 4 & 5 mei 2015

6 min leestijd

Maandag 4 mei 2015 Herdenking van de gevallenen

19.00-19.25 u. Herdenkingsbijeenkomst
Bijeenkomst in de Maartenskerk met toespraken en enkele voordrachten van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals het voorgaande jaar, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn.

 • Welkomstwoord
 • ‘Soldaat van Oranje’ door Symphoenix‘Gesloten deur’ en ‘Verzet’, voorgelezen door leerlingen van groep 8 van de Johannesschool
 • ‘Schindler’s list’ door Symphoenix
 • ‘Één moment’, voorgelezen door leerlingen van groep 8 van de Johannesschool
 • ‘Speeltuin’, gezongen door Judith van Drunen en begeleid door Symphoenix
 • ‘Twee minuten denken’, voorgelezen door leerlingen van groep 7 van de Fontein
 • Lied ‘Forget me not’, gezongen door Judith van Drunen en begeleid door Symphoenix
 • Afsluiting en vertrek stille tocht
19.25-19.45 u. Stille tocht
Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van omfloerste trom door de drumband van MUZIEKVERENIGING CRESCENDO, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
19.45-20.05 u Vervolg herdenkingsbijeenkomst
Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van Peter Nieuwendijk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.

 • Welkomstwoord
 • Toespraak door de heer Peter Nieuwendijk
 • Taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte
 • Wilhelmus, het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus worden gezongen
 • Aansluitend defilé met krans- en bloemlegging
20.05 u. Defilé met krans- en bloemlegging bij het monument
Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, verschillende maatschappelijke organisaties, de Hillegomse basisscholen en politieke partijen. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. Muziekvereniging Crescendo verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking.
Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei. Voor foto’s zie www.HillegomOnline.nl
20.45 u. Vertrek atleten naar Wageningen
Rond 20.45 uur vertrekt, vanaf het Fioretti College Hillegom, een bus met atleten naar Wageningen om het bevrijdingsvuur op te halen. Zij zullen het vuur al hardlopend naar Hillegom brengen. Op 5 mei om 12.30 uur zal het bevrijdingsvuur in de Hoftuin aan de burgemeester worden overhandigd.Mede mogelijk gemaakt door HET COÖPERATIEFONDS RABOBANK BOLLENSTREEK.
21.00 – 22.30 u. “Herdenken na het Molenduin”
Een prachtig muzikaal programma samengesteld uit alle optredens die in de afgelopen tien jaar op 4 mei hebben plaatsgevonden. Optredens van o.a. de cast van Vrijheid.geenPunt, Symphoenix, Ied van Lierop en Judith van Drunen. Kijk voor het volledige programma op onze website of facebookpagina. Vanaf 20.30 uur is er een inloop en ontvangst met koffie/thee. Kaarten zijn gratis en vanaf 13 april verkrijgbaar bij Tabakshop Frank Evers. Er zijn 250 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! U kunt maximaal 4 kaarten per persoon ophalen.Mede mogelijk gemaakt door FONDS 1818. Locatie: Forum van het Fioretti College Hillegom.

Dinsdag 5 mei 2015 Bevrijdingsdag

10.45-11.45 u. Concert Duo Vert Obscur
Duo Vert Obscur is geboren toen Rut Codina Palacio en Jean- Babtiste Milon elkaar begin 2014 leerden kennen. Italiaanse opera vormde de hoeksteen van hun repertoire, voordat ze uitvonden wat hen als een ensemble zou definiëren: elkaar de kennis en passie voor de meest geweldige muzikale tradities van hun vaderland bijbrengen. Hun culturele verschillen omarmend, zal dit bijzondere duo het publiek meevoeren op een eclectische reis. Folkloristische tinten van zuidelijk Europa combinerend met de tijdloze vervoeringen van opera repertoire. De Catalaanse lyrische mezzosopraan Rut Codina Palacio vertrok naar Nederland om haar studie te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2012 haar master diploma klassiek zang behaalde. De Franse pianist Jean-Baptiste Milon begon op zijn vijfde piano te studeren aan het conservatorium van Bordeaux, waar hij in 2003 zijn diploma behaalde. Hij vervolgde zijn studie bij Jacques Rouvier aan het Conservatorium van Parijs en slaagde daar in 2011 voor zijn masterdiploma. Locatie: Maartenskerk.
12.00-18.00 u. Catering in de Hoftuin
De hele dag zal BAR PUNTJE PUNTJE de catering verzorgen in de Hoftuin.
12.00-12.30 u Keep them Rolling
Keep them Rolling is een tocht door de Bollenstreek van ongeveer 70 legervoertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. De “Bollenstreek Liberation Tour.” Van 12.00 tot 12.20 uur rijdt de tocht vanaf de Martinuskerk door de Hoofdstraat. De voertuigen worden voorafgegaan door het Fanfarekorps der Genie en atleten die hetbevrijdingsvuur in Wageningen hebben opgehaald. Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door de JC RUIGROK STICHTING.
12.30 u. Ontsteken bevrijdingsvuur
In de Hoftuin wordt het bevrijdingsvuur overhandigd aan onze burgemeester de heer A. van Erk. Hij zal het Hillegomse bevrijdingsvuur ontsteken. Aansluitend zal het Fanfarekorps der Genie het Wilhelmus spelen en wordt de vlag gehesen.
12.30 u. Optreden van Take Five, onder begeleiding van Symphoenix
Speciaal voor 5 mei, hebben Take Five en Symphoenix gezamenlijk muziekstukken ingestudeerd die ons meevoeren naar 70 jaar geleden. Herinneringen aan de bevrijdingsperiode zijn uiteraard de Amerikaanse melodieën, die met de bevrijders naar Nederland kwamen. Het lied “Sing sing sing” van The Andrew Sisters, was één van deze stukken. Samen met Take Five zal Symphoenix dit uitvoeren. The Star Sisters hebben ervoor gezorgd dat deze melodieën voor een volgende generatie populair werden.“Starson45” was een grote hit in 1985. Hierdoor werden de bevrijdingsmelodieën populair bij de naoorlogse generatie. Symphoenix en Take Five zullen ook een medley van Vera Lynn ten gehore brengen. Door deze muziek wordt u mee teruggenomen in de tijd en kunnen we ook op muzikaal gebied mooie herinneringen ophalen aan de bevrijding van Nederland.
12.30 – 13.45 u. ‘Static show’ van Keep them Rolling
Op het parkeerterrein naast het Fioretti College.
Bestuurders en passagiers krijgen een lunch aangeboden. Een mooie gelegenheid voor het publiek om de voertuigen nog eens in alle rust te bewonderen.
12.30 u. Suikerspinnen
Voor kinderen t/m 12 jaar worden vanaf 12.30 uur door KINDEROPVANG WONDERLAND suikerspinnen uitgedeeld in de Hoftuin.
13.00-18.00 u. Spelletjes in de Hoftuin
Op 5 mei zijn er voor kinderen volop activiteiten in de Hoftuin. Speelparadijs Tijgertje, springkussen Clown en de zweef- molen zijn erg geschikt voor de kleinere kinderen. De oudere kinderen kunnen zich uitleven op de rodeo stier en de stormbaan. Voor ieder is er wat wils!
13.30-15.30 u. Publiek en koren laten zich horen!
Op Bevrijdingsdag laten verschillende koren van zich horen. ‘Himonos’, ‘Just for Fun’ en ‘Hi5’ zullen een vrolijk optreden verzorgen. Uiteraard mag ook het publiek van zich laten horen! Tussen de optredens door zullen Ied van Lierop en Joop Slijkerman ‘Kun je zingen, zing dan mee’ verzorgen waarin het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen.Locatie: Maartenskerk.
13.30-18.00 u. Bevrijdingspop in Hillegom
Een fantastisch muzikaal festijn om 70 jaar bevrijding te vieren! Twee geweldige formaties komen deze middag de Hoftuin op zijn kop zetten. De spits wordt om 13.30 uur afgebeten door de bekende Hillegomse band Quite Simple. Het doel van deze band is heel simpel; er met elkaar een geweldig feest van maken. Vanaf 15.45 uur is het podium voor Run4Cover. Deze allround feestband heeft in de afgelopen jaren vaker opgetreden in de Hoftuin en gaat er zeker voor zorgen dat Bevrijdingsdag in Hillegom swingend en feestend wordt afgesloten.
12.00-18.00 u. Stichting MuBo presenteert musical “The Grand Tour”
Op 1, 2, 3 en 5 mei kunt u in het C.S. Weijers Bloembollentheater (Leidsestraat 100) het spannende, komische en ontroerende verhaal van een onwaarschijnlijk clubje avonturiers beleven. Tijdens de val van Frankrijk aan het begin van de Tweede Wereldoorlog proberen zij zo goed en zo kwaad als het kan de aanstormende Duitse troepen voorte blijven en de boot naar Engeland te halen. Daarbij komen ze terecht in een oude auto, een krakkemikkige trein, een rondreizend circus, een overvolle vrachtwagen, een boot vol17groenten en fruit, bij een joodse bruiloft en in een klooster vol nonnen. Kortom, een wervelend en grappig muzikaal avontuur! Maar liefst 150 muzikanten, acteurs, zangers, dansers en circusartiesten uit de gehele regio werken mee aan deze productie. Kaarten kosten € 22,50 en zijn alleen te koop via de website: www.stichtingmubo.nl